Nintendo Switch (OLED model) Splatoon 3 Edition Wit Review

14 februari 2023, laatste update op 14 februari 2023, 856 views Rapporteer

We hadden deze uitvoering al een tijdje op het oog, hiervoor hadden we de Nintendo Switch V1 al 4 jaar in ons bezit dus het werd toch wel eens tijd voor een nieuwe met Oled.

Pluspunten

• Mooie uitvoering
  • Lan poort
  • Oled display

Minpunten

• Hardware niet vernieuwd

Speciale uitvoering:
We hadden deze speciale uitvoering van de Nintendo Switch al een tijdje op het oog, maar zagen de noodzaak niet om over te stappen omdat onze eigen Nintendo Switch v1 nog helemaal na behoren werkte en daarnaast was deze Splatoon 3 uitvoering ook nog eens boven de €500. Zonder dat de hardware een flinke upgrade had gekregen, maar toen ik zag dat Nintendo een aankondiging deed op Twitter dat er een nieuwe lading is uitgebracht kon ik het niet laten om even op bol.com te kijken of de prijs gedaald was en dat was het geval. Onze oude Nintendo Switch direct op Marktplaats gezet en tegen elkaar gezegd dat bij het eerst volgende bod van minimaal €190 euro we voor deze Splatoon 3 uitvoering gingen en je raad het al want we hadden binnen 10 minuten een bod van €200 euro.

Unboxing:
De Nintendo Switch Oled Splatoon 3 kwam Zondag 12-02-2023 bij ons binnen nadat wij hem de dag ervoor bij Bol.com hadden besteld. Alles zat in een mooie Splatoon 3 doos (zie foto), daarin troffen we de Nintendo Switch Oled Splatoon 3, joy-cons, docking station met stroom kabels aan. We dachten eerst dat de docking station veel meer wit zou zijn, maar dit valt ons echt heel erg mee want hij is toch iets minder vel wit dan verwacht. We hebben hem zoals je op de foto kan zien in de tv meubel gezet, wat een gave uitvoering! Ook de joy-cons van deze uitvoering zijn echt heel mooi ontworpen, zelfs de polsbandjes die erbij worden geleverd hebben gekleurde knopjes.

Oled:
Het verschil van het oude scherm naar Oled is wel echt een grote winst in mijn ogen, wat zijn de kleuren een stuk helderder en wat speelt het voor je gevoel ook een stuk soepeler! Als test om het verschil te merken heb ik Pokémon Scarlet, Pokémon: Let's Go Eevee, Stardew Valley en Mario Kart gespeeld, het klink misschien gek maar ik heb echt het idee ondanks er geen betere hardware in de Nintendo Switch Oled is gezet dat Pokémon Scarlet een stuk minder schokt.

https://tweakers.net/i/l7mG9rfYwqovEYl9umkJ4wceufc=/620x/filters:strip_exif()/m/215060/1PrV1DMzscznvoYr5AYjZgR9coXNsYEIvdnOOayngZZb3ptmxc.png?f=620xauto https://tweakers.net/i/tQ2i5aIQw0vP8hVLhBbRBBkG7pY=/620x/filters:strip_exif()/m/215060/1PrV1DwlBUxjb3mMckN3iz2g6v9yRRhnlZHvKaouLz3iX5B6qh.png?f=620xauto

Docking Station:
Dankzij een verbeterde docking station raak de Nintendo Switch de zijkanten niet meer aan bij het plaatsen en komt er zonder sporen uit bij het uitnemen. Bij oude docking station kon je potentieel krassen op het scherm veroorzaken en liet altijd vage vlekken achter aan de onderkant van het scherm. Dit is natuurlijk wel een handige en verstandige upgrade van Nintendo, maar gelukkig was ik altijd wel zo slim om direct bij aanschaf van zoiets een beschermfolie over het beeldscherm te laten zetten bij de Mediamarkt om zo je scherm ten aller tijden krasvrij te houden.

Conslusie:
Wij hebben beiden geen spijt van onze aanschaf, het is flinke upgrade vergeleken bij onze vorige Nintendo Switch v1 in beeld en batterij. Daarnaast staat deze uitvoering ook nog eens prachtig in de woonkamer, want is het zeker een eyecatcher!

Heb jij ook een Nintendo Switch (OLED model) Splatoon 3 Edition Wit?