€ 85,45 bij Amazon.nl Marketplace

Jabra Evolve 40 UC Mono (Zwart) Review

15 februari 2023, laatste update op 25 september 2025, 201 views Rapporteer
Product gekregen 0

Via het werk deze Jabra voor het online vergaderen via Teams en Zoom ontvangen. Deze koptelefoon nu ongeveer 3 jaar in gebruik De koptelefoon bevalt goed. Goed geluid. Bij mij zit deze koptelefoon goed op het hoofd.

Update 2025: Ik heb nog steeds deze Jabra koptelefoon in gebruik. Het ding wordt bijna (werk)dagelijks gebruikt. Voornamelijk voor Teams om te vergaderen en te bellen.

Pluspunten

• De mogelijkheid om de koptelefoon van het knoppenblokje te scheiden
  • Redelijk lange snoeren (totaal ongeveer 1.80 - 2,00 meter)

Minpunten

• Het bijhorende opberghoesje mag wel iets ruimer

Vanwege covid-pandemie mochten ook wij gaan thuiswerken. Op kantoor waren al verschillende mensen met een koptelefoon voor het bellen via Skype en Lync. Deze waren in de minderheid. Waarom zou je het gebruiken als je gewoon met de mobiel kan telefoneren?

1 of 2 oorschelpen
Via het werk kon iedere medewerker een Jabra koptelefoon met één of twee oorschelpen krijgen. Tussen de twee varianten zit geen echte verschillen. Bij twee oorschelpen heb je een stereo geluid. Zelf gekozen voor één oorschelp. Minder het gevoel dat je helemaal afgesloten bent van de buitenwereld. Soms is het handig als er mensen binnenkomen vallen of je toch de bel moet horen. Dan vind ik persoonlijk fijner.

Wat zit erbij?
Van ICT kregen wij een jabra hoofdtelefoon. Bestaande uit een koptelefoon met microfoon, een blokje voor wat besturing van het geluid en een meeneem-beschermhoes.

Jabra-koptelefoon
De Jabra is stevig zat. De verschillende "mishandelingen" van de afgelopen 3 jaar hebben geen uitwerking op het ding. Ik gebruik de koptelefoon nog steeds bijna iedere dag.

Besturing
Bij de jabra zit een los blokje voor de besturing van de Jabra via de computer. Deze sluit je via usb (stekker type A) in Windows wordt de Jabra netjes herkend. Met het blokje kan in de bekende vergaderprogramma's zoals Teams een telefoontje opgenomen worden of afsluiten. Natuurlijk ook geluid harder en zachter. Daarnaast de muteknop voor de microfoon.

Het blokje vind ik persoonlijk makkelijker dan besturing aan het draad. Een blokje ligt lekker op het bureau naast de laptop. Je kan dan sneller even de "mute" knop indrukken. Met de besturing aan de draad ben ik altijd op zoek naar "waar hangt het ding nu?"

Opberghoes
Dat is een soort badstoffenhoes. Hij zit krap om de koptelefoon. Hj had wel wat groter gemogen. Je moet de koptelefoon, snoer en blokje er echt in proppen.

Zoom & Teams
De koptelefoon gebruik ik voornamelijk voor het online vergaderen via Teams. Een paar uur met de koptelefoon op is geen probleem. Na verloop van tijd zit de koptelefoon nog goed. Daarbij is de mute-knop op het blokje een uitkomst.

Ik gebruik de koptelefoon ook nog wel eens in combinatie met een mobiele telefoon. Dan heb ik mijn handen vrij voor eventueel schrijven en/of tikken.

Firmware Update
Jabra heeft het programma "Jabra-Direct" beschikbaar. Na installatie op de computer kan je onder andere de koptelefoon van nieuwe firmware voorzien.

Update September 2025
De koptelefoon wordt nog bijna (werk)dagelijks gebruikt. Het ding hangt standaard in de buurt van de computer. Nog niet weer een firmwareupdate gedaan. Aangezien de Samsung S25 geen 3,5mm-plug heeft kan ik hem niet meer gebruiken in combinatie met de telefoon. Dat is op zich wel erg jammer.

Heb jij ook een Jabra Evolve 40 UC Mono (Zwart)?