€ 420,89 bij Amazon.nl Marketplace

ASUS ROG Strix B660-I Gaming WiFi Review

13 februari 2023, laatste update op 13 februari 2023, 330 views Rapporteer

Redelijke prijs voor een goed uitgerust bordje.

Pluspunten

• kwaliteit
  • Features
  • Prijs

Minpunten

• slechts 4 SATA pporten

Bij het samenstellen van een nieuwe computer ga ik altijd uit van waarvoor ik deze ga gebruiken en soms kies ik dus eerst de behuizing alvorens de rest van de componenten te kiezen. Zo kwam ik deze keer bij de Fractal Design Era terecht waardoor ik dus ok zoek moest naar een mini ITX moederbord.
Mijn eerste keuze is altijd Asus en zo kwam ik na het afwegen DDR4/DDR5 bij deze ROG Strix B660- Gaming wifi terecht. Het enige dat (nu niet zo belangrijk) ontbrak aan het bordje was 6 SATA poorten (deze heeft er slechts 4). Niet dat dit in deze case van enige tel is, maar ik denk al als ik dit ga vervangen na om hem als server te gebruiken..

Ik combineerde dit bordje met een 12e gen processor en 32Gb DDR5 geheugen. Waarom ik specifiek voor Asus kies is om de stabiliteit van hun hardware maar ook dat ze goede ondersteuning beiden. Voor zijn prijs is dit een heel goed bordje, niet echt top end (veel te duur voor hetgeen ik het nodig heb) maar zeker uper middle class.
Door de keuze van de case was ik dus wat beperkt in de koeling die ik ging gebruiken maar zelfs in deze case blijft alles behoorlijk werken op een zeer matige temperatuur. (Ik bedoel dat het nooit warm wordt, maar eerder allemaal lauw blijft, hetgeen dus heel goed is).

Enige kanttekening die ik moet maken is dat als je een SSD op de achterkant monteert je hier wel een koeling op moet zetten, aan de achterkant is zo wie zo al weinig airflow en als je de SSD als opslagschijf gebruikt (hetgeen in mijn geval is) dan heeft hij wel wat extra hulp nodig.

Ik overklok niet en ben ook niet echt een gamer maar heb gewoon een stabiele, performante PC nodig die me niet in de steek laat. Dit bordje past hier perfect in met al zijn features. Het hele RGB gebeuren is voor mijn niet echt nodig maar dit bordje beschikt over alle poorten die je nodig zou kunnen hebben indien je wel een RGB monster wil maken.

Het is een top bordje met alle features die je maar kan wensen zo stabiel als maar kan en ook nog eens redelijk geprijsd.

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B660-I Gaming WiFi?