Tado Slimme Thermostaat V3+ starterkit, bedraad, Wit Review

Jelleuuh
6 februari 2023, laatste update op 6 februari 2023, 3.587 views Product gekocht

Tado Slimme Thermostaat V3+ starterkit, bedraad, Wit

Pluspunten

• modulerend
  • slimme radiatorknoppen
  • duidelijke app voor bediening op afstand

Minpunten

• manueel gebruik moeilijker in te stellen
  • geen slimme functies bij internetstoring
  • gevoed door batterijen

Ik heb de tado thermostaat gekocht omdat mijn ketel (vaillant ecotec plus) niet kon moduleren met mijn nest thermostaat. vaillant belgië werkt enkel met het ebus protocol en tado is 1 van de weinige thermostaten die hier ook mee kan praten. Verder biedt tado ook slimme radiatorknoppen aan die ik in de toekomst ook wil gaan proberen.

In het begin had ik toch wat schrik dat tado niet goed zou werken, omdat ik met mijn nest veel problemen heb geha en ik dus 2 jaar lang via aan/uit heb gewerkt, maar ik was dit beu. Op internet veel liggen inlezen en dan toch maar de tado aangekocht. Eenmaal aangekomen heb ik hem direct geïnstalleerd en alles was up and running binnen uurtje. De reden dat dit zolang duurde kwam omdat ik de ketel moest openvijzen, kabels anders aansluiten, oude thermostaat van de muur, nieuwe er aan, etc...

Voor iedereen die hem met ebus wil verbinden, dit gaat het gemakkelijkst op volgende manier:
- sluit de thermostaat rechtstreeks aan op de ebus poort + en - van de vaillant ketel en verbind hem eveneens met de + en - aansluiting op de thermostaat.
- belangrijk is dat je een brug legt tussen 24v alsook tussen de burner (die bruggen zijn mogelijks al gelegd, tenzij je oude thermostaat ook aan/uit werkte, dan is de brug tussen 24v er nog niet.
- installeer de thermostaat via de installateurshandleiding, eerst de bridge koppelen met de thermostaat en stel hem dan in op D07, HC01 en warm water aan
=> even wachten en alles werkt!
- installeer de tado app, scan de qr code van de bridge en de thermostaat komt tevoorschijn in de app.

voordelen:
- enorme besparing door te kunnen moduleren
- mogelijkheid om slimme radiatorknoppen te koppelen
- bediening op afstand
- handige schema's instellen

nadelen:
- hem manueel gebruiken is niet zo praktisch. best stel je dan een schema in met de thermostaat op OFF voor 24u en dit elke dag. Vanaf dan kan je hem manueel gebruiken. Zelf gebruik ik de schema's niet dus voor mij is dit een nadeel, maar mensen die met schema's werken zullen hier geen last van hebben
- als het internet uit ligt (komt niet vaak voor) of de cloud van tado plat ligt (volgens reviews komt ook dit niet vaak voor) dan kan je de thermostaat enkel nog manueel bedienen op de thermostaat zelf in de woonkamer. alle slimme functionaliteiten liggen er dan uit. maar dit komt dus gelukkig niet vaak voor
- batterijen in de thermostaat dus die moeten vroeg of laat vervangen worden. maar zou ook vrij lang meegaan volgens gelezen te hebben, geen eigen ervaring mee

Al bij al dus zeer tevreden van de aankoop. Heb hem nog maar net in gebruik dus kan er niet zoveel over zeggen verder, maar wil mensen met een vaillant ketel bij deze wel gerust stellen dat alles goed werkt!

Heb jij ook een Tado Slimme Thermostaat V3+ starterkit, bedraad, Wit?

Je kan natuurlijk geen ellenlange review schrijven over een thermostaat.
Wat je hier schrijft klopt als een bus.
Aansluiten ging hier ook vlotjes de app helpt je hier mee alsof je een noob bent.
Goed verhaal lekker kort.
ik wil hier nog aan toe voegen dat hij na 2 dagen ook al best goed omgaat met de gewenste temperatuur vs overshoot. De max overshoot die ik hier haal is 0,4 graden bij opstart en nadien schommelt hij 0,1 a 0,2. Mijn ketel is vanmorgen tot max 54 graden gegaan. Mijn nest had vroeger overshoots tot 1,5 graad en de ketel ging voluit tot 70 graden, dus ik denk en hoop dat ik een heel stuk bespaar tegenover de "slimme" ahum, nest...
Heb je wat links met how-to's? Geen idee bijvoorbeeld hoe ik zie of mijn CV hier klaar voor is...
Ik heb een vraagje over de V3+ met slimme radiatorknoppen.

Ik wil de in kamers die we minder gebruiken zoals de badkamer en de studeerkamer de slimme radiatorknop installeren.
Vooral de studeerkamer geeft meestal ook niet voldoende warmte in de winter.
Dus mijn bedoeling is om in de woonkamer en in de keuken de standaard thermostaat radiatorkranen te houden en die in de badkamer en keuken te vervangen door slimme. (zodat ik daar de temperatuur kan regelen)
Maar volgens Tado zelf is dat geen goed idee, volgens hen moet ik juist de ruimte waar we veel zijn uitrusten met de slimme variant.
Klopt dat? Want dan wordt het een dure aangelegenheid omdat we in totaal 6 radiatoren hebben in de woonkamer en keuken.