Ik was op zoek naar een goede en goedkope telefoon, toevallig had bol.com deze in de aanbieding.
Omdat de reviews beperkt zijn over de A04s, heb ik toch maar vanwege de aanbieding (123 euro) de gok genomen en ik kan alvast verklappen dat het een goede gok was.
Wat krijg je erbij
Hier kan ik vrij kort over zijn, naast het toestel alleen een USB-c > USB-c kabeltje en het pinnetje om het simkaartslot mee te openen.
Uiterlijk en design
De achterzijde van het toestel bestaat uit glanzend plastic, maar is niet echt gevoelig voor vingerafdrukken of krassen.
De voorkant bestaat voor een groot gedeelte uit het scherm uiteraard met een inkeping voor de frontcamera.
Verder valt op dat de telefoon vrij dun en licht is.
Ook is er nog nét genoeg plek aan de onderkant langs de oplaadpoort voor een speakertje rechts en aan de linkerkant een audiojack.
Scherm en touch
Het scherm is zowel goed als slecht: goed omdat het een 90 hertz scherm betreft met Gorilla Glass 3, slecht omdat deze een lage resolutie (720P) en helderheid heeft.
Tijdens gebruik ervaar ik de lage resolutie en helderheid niet echt als hinderlijk.
De touch reageert zeer nauwkeurig wat typen makkelijk maakt.
Hardware
Tja, dit is echt niet veel bijzonders.
3GB ram, 32GB opslag en een Exynos 850 die werkelijk te traag is voor alles dat enigszins rekenkracht vereist.
Dus doe je af en toe een spelletje, dan is dit toestel niet de juiste keuze.
Camera's
De camera's zijn prima, ik gebruik vooral de hoofdcamera en 50MP is ruim voldoende om scherpe en mooie foto's te maken.
In vergelijking met de S-serie van samsung die ik in het verleden heb gehad, zie ik eigenlijk geen verschil in kwaliteit.
Software, updates en UI-sausje
Deze telefoon is geleverd met Android 12, maar heeft zichzelf al vrij vlot naar Android 13 geüpgraded.
Verder staat er niet te veel rommel standaard op de telefoon waardoor deze (ondanks de beperkingen van de hardware) lekker vlot blijft werken.
Samsung belooft ook voor de A0-series waar deze toe behoort enkele jaren updates uit te brengen wanneer nodig, dus dit is zeker positief.
Accuduur
De accu is heel aardig voor deze budget telefoon, ik doe twee dagen op een acculading en heb nog ruim 25% capaciteit over.
5000 Mah is natuurlijk ook zeer netjes gezien de prijs die dit toestel kost.
Navigeren via google maps
Hier gebruik ik de telefoon eigenlijk het meeste voor als ik heel eerlijk ben.
Navigeren gaat vlotjes en soepeltjes, ook als je besluit een andere route te rijden wordt er relatief vlot een alternatieve route beschikbaar.
Ook de stem is prima te horen en duidelijk verstaanbaar.
Geluid
Ik gebruik het ingebouwde speakertje vaak voor te bellen, hiervoor is het kleine luidsprekertje zeer geschikt en stemmen zijn goed hoorbaar.
Muziek klinkt gewoon slecht, het ontbreekt totaal aan bass, veel tonen ontbreken en dit moet je gewoon niet willen op dit toestel.
Voor wie een toestelletje zoekt in het budget segment en niet te veel eisen stelt is deze telefoon een interessante optie.
Het is geen hoogvlieger betreft prestaties, maar voor menig lichte gebruiker (waar ik zelf toe behoor) is dit toestel ruim voldoende.