ASUS ZenBook Pro 15 OLED UM535QE-KY191W Review

SpaceMarine
23 januari 2023, laatste update op 23 januari 2023, 956 views Rapporteer Product gekocht

ASUS ZenBook Pro 15 OLED UM535QE-KY191W

Hele fijne laptop, is snel, licht, heeft een mooi scherm en eigenlijk dus een prima laptop om je werk mee te doen of wat normale games mee te spelen.

MAAR...

Pluspunten

• prijs/kwaliteit
  • OLED Touchscreen
  • Snel
  • Licht

Minpunten

• AMD BUG vanuit de doos
  • 1 USB A poort
  • Geen netwerkaansluiting

Let op, dit wordt je niet verteld maar de laptop komt met een best zware AMD Bug!!! Je moet namelijk met een FTPM issue wat verholpen is sinds Q3 2022 maar de laptops worden nog uitgeleverd met een Bios versie van daarvoor. Dit kan ervoor zorgen dat je laptop soms crasht en zelfs zover dat je de Bitlockerkey moet opzoeken van je windowsversie.

Dit was bij mij niet bekend en ik heb om die reden de 1e teruggestuurd, de 2e keer gaan spitten en toen kwam ik achter de biosUpdate en sindsdien geen problemen meer gehad.
De update kan gewoon via de MyAsus software maar is dus verplicht wil je er goed gebruik van maken!

Daarnaast is het ontbreken van een netwerkaansluiting en het feit dat je maar 1 USB poort hebt wel jammer.
Overall geen spijt van de laptop nu de grote problemen zijn verholpen. Jammer dat dit er niet bij werd vermeld door Bol.com waardoor ik zelf moest gaan zoeken waarom de laptop bleef crashen......

Maar geen spijt van de aankoop, zou deze zo aanbevelen aan iemand die een wat lichtere laptop zoekt voor werk.
Ook het feit dat de laptop via zijn scherm een meer tilted ervaring geeft is een mooie plus gezien het daardoor voelt als een gewoon toetsenbord

Heb jij ook een ASUS ZenBook Pro 15 OLED UM535QE-KY191W?