LSC Smart Connect Power Plug Review

23 januari 2023, laatste update op 23 januari 2023, 1.330 views Rapporteer
Product gekocht 0

Gebruikershandleiding ontbreekt.
gebruik zeer onduidelijk

Pluspunten

• het werkt, maar hoe

Minpunten

• slechte tot geen handleiding

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb de plug aangeschaft om ’n aantal computers op de bovenverdieping die ik met remote access software kan bedienen, evenals ’n netwerkswitch spanningsloos te maken. De BIOS van de computers staan ingesteld op opstarten na spanningsonderbreking. Op die manier kan ik die computers gebruiken en stroom besparen zonder steeds de trap op en af te moeten lopen.
De minieme handleiding bij het Smart Connect Power Plug geeft alleen aan hoe je het apparaat moet installeren/resetten. Dat installeren is uiteindelijk wel gelukt.

Er staat in de handleiding echter geen woord in over hoe je de plug met de bijbehorende Androidsoftware (v.1.1.4) moet bedienen.
Als je het Androidprogramma start krijg je het witte scherm dat even aangeeft smartplug offline, daarna ’n grijs powericon wat even groen wordt en daarna weer grijs.
Het paarse scherm heeft ’n grote knop met al dan niet ’n witte ring met daaronder de tekst inschakelen of uitschakelen.
ook onder aan het paarse scherm weer het grijze/groene powericon.
Ik heb nog steeds geen idee hoe ik kan zien of de netspanning wel of niet doorgeschakeld is.
Ik weet ook nog steeds niet of ik de plug moet bedienen met het witte scherm of met de grote knop of met het powericon op het paarse scherm.
In mijn beleving valt het powericon willekeurig terug van groen naar grijs zonder dat het scherm beroerd wordt.
Ik schakel de stroom in met de grote knop en dan licht de witte ring om de knop op.
Zonder dat ik het programma beroer is de witte ring later weer zwart.
Ook de teksten inschakelen en uitschakelen zijn voor mij nog steeds ’n raadsel; Terwijl de plug geen spanning doorgeeft geeft de tekst aan Uitschakelen en vice versa.
Ik kan op afstand zien of de computers wel of niet aan staan. Maar ik kan niet zien of ook de spanning uitgeschakeld is en dus ook de switch spanningsloos is. Dus ik loop nog steeds regelmatig de trap op en af.

Heb jij ook een LSC Smart Connect Power Plug?

Je moet deze schakelaar eerst koppelen aan je 2,4gHZ wifi netwerk. je voegt hem toe in de LSC app op je mobiel. daarna kun je hem via je mobiel aan en uit schakelen, of een smart program mee maken dat ie op bepaalde tijd aan- of uitgaat. https://slimhuis.tech/kli...t-connect-slimme-stekker/

[Reactie gewijzigd door ard-e op 23 juli 2024 03:19]

@ ard-e Uw reactie is geen antwoord op mijn vraag.
Hoi @Toenach ,
Ik neem aan dat je de LSC-app gebruikt.
Zelf heb ik ook LSC-martplugs maar ik gebruik de Tuya Smart app. Die is uitgebreider en signaleert mogelijk beter de toestand van de plug.
groet,
Ber