€ 194,89 bij Amazon.nl
  3. Willen (3.447) Hebben (813)

ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI Review

24 januari 2023, laatste update op 24 januari 2023, 733 views Rapporteer

Interessant moederbord met een Intel I225 netwerkkaart, genoeg m.2 sloten en handige status LEDs. Daar tegenover staat dat er wel een hele zwik bloatware wordt meegeleverd (als je daarvoor kiest) en de prijs niet budget vriendelijk is.

Pluspunten

• Intel i225 netwerkkaart
  • genoeg m.2 sloten
  • status leds

Minpunten

• bloatware
  • prijs

Ik heb dit moederbord nu een kleine week. Het wordt dus geen heel uitgebreide review.

Dit moederbord heeft een aantal mooie features. Je krijgt een bedrade Intel I255 netwerkkaart, waar veel andere moederborden worden geleverd met een broadcom adapter. Een drietal m.2 sloten, genoeg usb-poorten, en handige status LEDs voor het geval er iets mis is met het systeem.

Daar tegenover staat een prijs die niet mis is.
Ook wordt bij de eerste installatie van je systeem gevraagd of de Asus Armoury Crate wilt downloaden. In eerste instantie dacht ik dat het om drivers ging, en heb ik op ja geklikt. In werkelijkheid krijg je volgens een systeem vol met Asus bloatware, audio software die niets doet, tools waarbij de uninstaller in het Chinees is, software om de RGB verlichting te schakelen en nog veel meer. In ieder geval zou ik aanraden de Armoury Crate maar te laten voor wat het is, en gewoon de drivers afzonderlijk te installeren.

Over het algemeen ben ik tevreden met het moederbord. Mocht ik later nog andere zaken tegenkomen, dan wordt deze review daarop aangepast.

(Deze review is geschreven om in aanmerking te komen voor de Asus Rate Your Gear cashback)

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WIFI?

vind ac best fijn en ja ac doet ook driver updates.