€ 422,29 bij Dustin

LG 34WQ75C-B Zwart Review

22 januari 2023, laatste update op 23 januari 2023, 2.397 views Rapporteer

Heerlijk thuis werk scherm met één kabel.

Pluspunten

• USB Power Delivery
  • USB hub
  • Stabiele voet
  • Simpel strak design
  • RJ45 netwerk aansluiting
  • Geïntegreerde adapter

Minpunten

• Kleine marge/speling tussen scherm en voet

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na op kantoor een fijne werk ervaring te hebben met de LG 35WN75C-B had ik besloten om voor thuis ook een ultra wide te kopen.

Omdat de 35WN75C al ruim 2 jaar oud is en geen RJ45 aansluiting heeft was mij oog op dit model gevallen. Na contact te hebben gehad met mede-tweaker Cman8 of het productie probleem van de LG 34WP75C-B ook in dit model zit (wat niet het geval bleek). Heb ik dit scherm gekocht en nu ruim een week in gebruik.

Ten opzichte van de 35WN75C vind ik het volgende beter/fijner:
  • curve van 3800R i.p.v. 1800R
  • interne adapter
  • matte scherm omlijsting
  • aansluitingen naar onderen i.p.v. achteren
Uit nieuwsgierigheid het LG programma 'OnScreen Control' geïnstalleerd, deze vond na het herstarten van mij laptop een firmware update voor het scherm. Na twijfelen deze toch laten uitvoeren. Wat ruim een half uur in beslag nam. Helaas kan ik niet vermelden wat er is verbeterd te opzichte van de vorige versie. Nieuwe versie (3.05, 1.61.16, 4.19)

Heb jij ook een LG 34WQ75C-B Zwart?

Bedoel je met het productie probleem de rij pixels die niet zichtbaar was bij LG monitors of bedoel je een ander productie probleem?
Dat probleem inderdaad.
Vanwaar de score van 3 sterren? Je review is overwegend positief en je benoemt maar een enkel minpunt. Zijn er nog andere zaken die 2 sterren aftrek verklaren?

Ik ben geïnteresseerd in dit scherm voor mijn thuiswerkomgeving, vandaar mijn vraag.

Edit: ik begrijp de beoordeling per criterium, maar de totaalscore van 3 sterren komt op mij een beetje over alsof je toch niet helemaal tevreden bent 🙂

[Reactie gewijzigd door Chippu op 23 juli 2024 13:55]

Goede vragen/punten. Voor kantoor gebruik inderdaad prima, voor gamen geen referentie (ook niet voor gekocht). Misschien heb je voor deze prijs een beter game scherm maar dan ontbreekt weer Power Delivery. (appel en peren). En de prijs ... Misschien deze week wel als vier sterren beoordeeld
(een week te vroeg gekocht a 499 ipv nu 412 maar `that's life`) ;)
Bedankt voor je antwoord! USB-C connectiviteit met voldoende power-delivery en een USB-hub is voor mij inderdaad belangrijk. Gamen doe ik tegenwoordig op een console/TV. ;)

Is de 3800R curve voldoende om het scherm 'overzichtelijker' te maken? Bij een plat 34" paneel merk ik dat ik toch wat meer naar links en rechts moet kijken versus 1500R. Met 3800R heb ik helaas geen ervaring.
@Joenos Welke snelheid haal je binnen als op je laptop als een UTP-kabel aansluit op de monitor?
Ik heb oa om die RJ45 deze monitor gehaald, maar als de via Speedtest gaat de snelheid dan niet verder dan +/- 310 Mbps, 2x zo traag als mijn WiFi en 3x zo traag als de UTP-kabel via een dongle direct op mijn Mac zit.

Ik heb eerst getest of een nieuwe Thunderbolt 4 kabel het misschien zou verhelpen, maar dat veranderde niets.
Toen gisteren ook maar LG's OnScreen control geprobeerd, om de firmware te updaten, maar daar is de heisa pas echt begonnen: Er lijkt iets mis te zijn gegaan met de firmware update, waardoor:
1. OnScreen Control geen opties geeft om Instellingen aan te passen
2. De firmware update niet is en niet wil bijwerken (geen work-around gevonden voor, opnieuw OnScreen Control installeren doet ook niets.
3. Daar bovenop werkt de OSD knop achterop de monitor niet reageert (geen volume controle meer, en USB-C enige manier voor video input (switchen naar HDMI zit er niet meer in).
Het is een fijne monitor, maar zo maar eens even LG klantenservice bellen om te checken of de 300 Mbps gewoon de maximale snelheid is, en hoe ik de OSD weer terugkrijg.
Gevalletje, "have you tried turning it on and off again?" OSD is weer terug.

[Reactie gewijzigd door JT_NL op 23 juli 2024 13:55]

Mijn metingen (gemiddeld en afgerond)

Ethernet via scherm +/- 300 Mpbs
Ethernet direct in laptop +/- 360 Mpbs
WiFi +/- 210 Mpbs
Late reactie voor mij.

Thanks voor de check. Qua snelheid via het scherm is dat vergelijk dat ik heb, volgens LG support is "De maximale snelheid via LAN (RJ-45) is 1000 Mbit/s. Er valt op dit punt niets in de instelling aan te passen.", maar dat betwijfel ik qua snelheid.
Zelf heb ik inmiddels een USB C hub met ethernet (https://amzn.eu/d/45o7lPd) er tussen gehangen, om alsnog maar 1 USB-C kabel tussen mijn Mac en monitor te kunnen werken, maar toch maximale ethernet snelheid te behouden.