Minisforum UM350-16GB/512GB Review

20 januari 2023, laatste update op 20 januari 2023, 694 views Rapporteer

¨Dit is een prima product voor een aardige prijs¨ is in 1 zin mijn ervaring.
Komende van een 10 jaar oude desktop gigamaster met een i5 1ste gen is alles een verbetering.

Pluspunten

• klein maar fijn
  • lekker vlot op KDE Plasma
  • goed uitbreidbaar

Minpunten

• 1 HDMI
  • 1 RJ45

¨Dit is een prima product voor een aardige prijs¨ is in 1 zin mijn ervaring.
Gebruik hem voor kantoorwerk, hoop internet research met 20+ tabs in diverse browers, youtube, fotoś/films bekijken en bewerken. Dit alles op een MSI Pro MP271C monitor.

Dit systeem was bij aankoop voorzien van 16GB Ram en 256GB nvme, ik heb zelf een oude(maar nog snel genoeg)
1TB SSD erbij gezet. Tevens voorzien van Win11, welke ik na een systeem en hardware test direct heb vervangen voor een linux distro.
Minisforum word vaak geleverd met Manjaro, men kan vanaf de minisforum website ook een Win iso downloaden of een manjaro versie.

Kortom, voor huis- tuin- en keuken-gebruik en NET dat ietsje MEER, is dit het (bijna)perfecte systeem in mijn ogen. Bijna, waarom bijna? enkel 1 HDMI + 1 display aanwezig aan achterkant en maar 1 RJ45(geen ramp, want geen server). Tevens 1 USB-C aan voorkant voor evt 3de monitor.
Toch 5 sterren omdat mijn insteek een upgrade van mijn ¨backyard bitch"moest zijn, wat het ook ruim voldoende is.

Heb jij ook een Minisforum UM350-16GB/512GB?