Powercolor Radeon RX 6700 XT Fighter Review
12 januari 2023, laatste update op 12 januari 2023, 544 views
Rapporteer
Product gekocht
Fijne kaart voor mensen die niet het snelste van het snelste hoeven te hebben, en op zoek zijn naar een relatief compacte kaart zonder fratsen, voor een OK prijs (gekocht voor € 419,-)
Pluspunten
- compact (2 slots en slechts 23 cm lang)
- fan gaat uit bij lage temperatuur
- geen (voor mij) onnodige fratsen zoals RGB
Minpunten
- reference snelheden, verwacht geen overklok monster
Na 2 waardeloze jaren qua verkrijgbaarheid en prijs van GPU's, lijkt de markt inmiddels enigszins gestabliseerd. Mijn 1070ti FE was inmiddels de 4,5 jaar oud geworden en daarom keek ik met een schuin oog naar mogelijke opvolgers (niet omdat het moet, maar omdat het kan). Ik heb een vrij compacte mini-ITX build, dus veel van de huidge GPU's vallen gewoon af, omdat ze veel te groot zijn geworden. De Silverstone FT03-mini kan namelijk officieel GPU's tot max 10 inch huisvesten (tot 2 slots). De 1070ti was 10,5 inch en daarvoor heb ik een deel van de kast moeten uitslijpen (zie je gelukkig niks van, want valt weg achter de panelen en koeler aan de onderzijde).
Helaas worden er ook weinig tot geen consumenten GPU's gemaakt met een blowerkoeler. Dit heeft mijn voorkeur, omdat de warmte dan gelijk de kast uit wordt geblazen. Ja, helaas één van de compromissen van een compacte build. Uiteindelijk mijn keuze laten vallen op de 6700XT Fighter van Powercolor: lekker compact, 2 slots en ca. 23 cm lang. Kleiner dan de 1070ti FE zelfs dus. Verder geen voor mijn onnodige opsmuck zoals RGB (de FT03-mini is een dichte kast). De kaart komt verder in een simpele doos, zonder accessories (zelfs geen beschermkapjes op de PCI-E connector of de video uitgangen, maar op zich ook niet vereist).
De kaart is stiller dan ik had verwacht. Misschien komt het ook wel omdat de blowerkoeler van de 1070ti FE niet de stilste is. Hier verder helemaal geen last van coil whine, dus dat is mooi!
De kaart draait op stock snelheden zoals de referentiekaart, dus dit is geen OC variant of zo. Bij 3D Mark Time Spy scoorde ik dan ook out-of-the-box iets ondergemiddeld. Dit was bij mijn 1070ti ook al het geval, dus geen verrassing daar.
Al met al een mooie upgrade geweest. Op dit moment loopt er ook nog een actie bij AMD dat je er 2 spellen bij krijgt (Dead Island 2 en Callisto Protocol), dat is mooi meegenomen. Ik heb de kaart gekocht bij Proshop.nl