Mijn goede punten toegelicht:
Op moment van schrijven (11/01/2023) is dit de goedkoopste (😂) RTX 4080 met een prijs van € 1.384,95
Ik geef toe, ik heb heel lang getwijfeld om deze kaart aan te schaffen puur en alleen om het feit omdat er gewoon niets over te vinden is op YouTube, nergens is deze benchmarked, geen YouTuber die het even bespreekt, nada.
Mede door de positieve reviews hier (en INNO3D is ook wel een degelijk merk overall) toch de sprong genomen, en die was het waard.
Om te beginnen is het frame van metaal, brushed metal. Vond het lastig op foto's te zien of het nou plastic was of metaal, maar het is metaal. De kaart voelt echt heel solide aan, als een tank.
Kwam met stand en RGB kabel ook al las ik in andere reviews dat die er niet bij zat, maar die hoort er zeker bij te zitten.
Het eerste wat ik doe is natuurlijk furmark draaien om te checken of alles het goed doet.
De resultaten van 15 minuten furmark 1440p preset:
links 1440p uncapped,
rechts 1440p 165Hz capped)
/m/456873/1PfDcczAWv6pmWFlIaIjbULFa68nPS5pL8NKTSztBzZhmNBpbI.png?f=620xauto)
Zoals te zien is het allemaal gewoon dik in orde!
Links is te zien dat bij de uncapped bench de clocks terugschaalden naar rond de 2000mhz omdat mijn CPU het denk ik niet kon bijbenen, zat op 350 fps en heb maar een r5 5600x.
De koeling is ook dik in orde kwam heel soms op 81c uit maar met een fanspeed op 50% zit er nog zat bewegingsruimte zou ik zeggen.
De wat minder goede punten
De enige slechte punten die ik heb zijn eigenlijk mbt de presentatie van de kaart, de 'unboxing experience' als het ware.
Zoals hieronder te zien waren er een paar dingetjes jammer.
Een knik in een boekje, dan ga je toch denken oh nee heeft iemand er aan gezeten en heb ik een refurbished product of zo iets, scheur in de anti static zak waar de kaart in zat, protection folie zat er niet heel strak op, de stand had een onderdeel wat niet in een zakje zat lag er los in.
Ach goed, kleine dingetjes die (in mijn geval) gewoon een beetje matig waren.
Waar ik echt koppijn van kreeg en m'n haar aan verloor was de rode sticker met een pen geschreven A er op. Na beetje stressen en rondpeilen ben ik allereerst op het
tweakers forum te woord gestaan door het INNO3D account die mij hebben verteld dat het gaat om een extra quality control controle/steekproef.
Dus de kaart is in principe 2x getest, wat heel nice is, maar het was niet goed gecommuniceerd want geef toe..rood is niet een kleur waar je 'alles prima' aan koppelt.
Volgende dag ook van de webshop waar ik em heb gekocht antwoord gekregen die het hadden nagevraagd met hetzelfde verhaal, dus geen zorgen!
Al met al een prima aankoop die goed presteert, 5 sterren zou ik hebben gegeven als de verpakking etc. gewoon wat verzorgder uit had gezien. De unboxing experience is iets wat je moet koesteren en niet meteen een twijfelachtig gevoel geven.
Maar dat is mijn mening.