€ 279,- bij Belsimpel

Sony WH-1000XM5 (Zwart) Review

9 januari 2023, laatste update op 9 januari 2023, 937 views Rapporteer
Product gekregen +1

Top geluid, ANC, microfoons. Prijs is flink. Multipoint is een pre, maar is ook aanwezig op vorig model. De vorige versie is ook kleiner in de tas. Microfoons geven de doorslag voor deze duurdere versie.

Pluspunten

• Noice cancelling microfoons
  • Multipoint
  • ANC
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

• Prijs
  • Formaat case
  • Misschien te ondiep voor grote oren

Kerstcadeautje van werk. Was een prijs die ik niet zo snel zelf zou uitgeven aan een anc-koptelefoon. Ik heb een paar redelijke ANC-earbuds, dus ik verwachtte niet dat ik deze vaak zou gebruiken. De afgelopen paar weken bleek niets minder waar. Ik zou mezelf geen audiophile noemen, maar het geluid is het beste wat ik ooit zelf gehoord heb, vooral met de equalizer die je kan aanpassen. (mijn beste frame of reference zijn de Bose cq35) De ANC is geweldig.

Het beste voor mij, echter, is de microfoons. Voor zowel werk als eigen gebruik zijn de microfoons ongeevenaard. Waar ik ook ben, al is het een drukke koffiebar, ik ben duidelijk verstaanbaar. Als je iemand bent die veel moet bellen in drukke omgeving zijn deze ultiem. De noice cancelling microfoons klinken beter dan mijn Razer Barracuda met boom-mic.

Daarnaast is de bluetooth multipoint (2 apparaten) ondersteuning een grote plus. Laptop en telefoon tegelijkertijd aangesloten is erg prettig.

Het enige minpunt voor mij is het formaat van de case en dat mijn oren lichtjes tegen de schelp aankomen (Maar dat komt door een combinatie van de zeer zachte doppen en mijn flaporen. Zeker eens in een winkel ze testen of je hier geen last van hebt. Voor mij is het niet ontzettend vervelend.)

Veel mensen vinden misschien de bouwkwaliteit ondermaats voor de prijs. Hier ben ik het niet mee eens. Ze zijn bijna volledig van plastic, maar dat maakt ze wel licht.

Heb veel ervaring met de oudere XM4. ANC is voor mij niet te onderscheiden. De meerwaarde van de XM5 zit voor mij in de microfoons, dat is ook de reden dat ik de XM4 nooit heb aangeschaft. Als je tevreden bent met OK belkwaliteit zou ik voor de goedkopere XM4 gaan.

Heb jij ook een Sony WH-1000XM5 (Zwart)?