€ 446,01 bij Dustin

Intel NUC 12 Pro Kit NUC12WSKi7 (zonder stroomkabel) Review

5 januari 2023, laatste update op 6 januari 2023, 1.749 views Rapporteer

Als je geen laptop wilt en geen game bakbeest op je kantoor wilt hebben, is deze NUC Barebone een prima klein, maar uiterst krachtig alternatief.

Pluspunten

• Snelheid
  • compact

Minpunten

• uitbreidingsmogelijkheden
  • wel trafo, geen netsnoer

Na 9 jaar was de Gigabyte BRIX GB-BXi3-4010 echt wel aan zijn economische levensduur toe. En ook wel aan de technische. Hoewel alles nog werkte, was het allemaal erg traaaag geworden. Ooit aanbevolen door de mannen van SWW in Zoetermeer in combinatie met een Synology NAS. Die NAS doet het nog uitstekend, maar er was dus wel een nieuw PC nodig. Om ook deze keer toekomstbestendig te zijn, wilde ik (als verder vrij a-technische tweaker) minimaal een i7-1260P processor hebben. Waarom; leek me wel snel en nieuw en zo en 12 cores is ook best veel Had ik al gezegd dat ik een a-technische tweaker ben? Bij Gigabyte waren die niet beschikbaar, dus het werd een NUC van intel.

Waarom eigenlijk (weer) een Barebone? Omdat ik onderweg altijd een iPad mini gebruik, maar thuis wel een beetje handige computer wil hebben om op te werken met een behoorlijk toetsenbord en zo, werd het geen laptop. Het voordeel van de NUC is dat ie erg klein is en achter op de monitor kan hangen. De NUC heb ik gekocht bij Sicomputers in Nieuwerkerk aan den IJssel. Uiteraard moest ik er een SDD en geheugen bij kopen. Zorgvuldig uitgezocht, maar uiteraard fout. Binnen de kortste keren een mailtje wat de alternatieven waren. Ondanks Kerst en Oud en Nieuw is de NUC snel in elkaar gezet en snel goed verpakt geleverd. Sicomputers communiceert snel en adequaat. Ik had wat vraagjes over ontbrekende drivers en die werden ook supersnel beantwoord. Aanrader!

De NUC doet wat ie moet doen. Doet het supersnel, kortom niks te klagen. Weer bijna 10 jaar vooruit?

Heb jij ook een Intel NUC 12 Pro Kit NUC12WSKi7 (zonder stroomkabel)?

Heb je gewoon de bracket met dubbelzijdig tape aan de monitor gehangen?
Ik heb er de monitor op uitgezocht dat de hele NUC bij mij er opgeklikt kon worden maar
dat beperkt je enorm in de keuze van de monitor.

Heb het gevoel met die dubbelzijdige tape dat dit na een tijdje toch altijd los komt.

Was een i5 ook niet voldoende geweest? Een i7 is een zware jongen
Neen ik heb er een handig ophangding voor (zie de vijfde foto). En ja i7 is waarschijnlijk te veel, maar ik wilde lang vooruit kunnen.
Ja, ik denk wel dat een i7 meer als genoeg was geweest, zeker omdat ik geen games speel of zo. Wel wat grafische toestanden. Maar doe eens gek dacht ik.

Ik heb een schermarm op mijn bureau, daar zit een bracket op en nog een bracket. Lekker onbegrijpelijk, maar ik zal de foto's toevoegen aan die ik eerder geplaatst heb.
Dank voor de foto's. Lijkt op een bracket die op een bracket is gezet.
Zat dat bij de schermarm of heb je dat los aangeschaft?
Inderdaad btw met op bracket. De dubbele los gekocht voor een paar euro, de enkele zat bij de Nuc.
Waar kun je die brackets kopen? Dat geeft voor mijn volgende NUC wel veel meer
mogelijkheden als het gaat om de monitor keuze.
Bijvoorbeeld bij Amazon.nl (zoek nuc bracket).
Ben best nieuwsgierig naar de ring die boven je monitor uitsteekt... Wasdat?
Lampje voor de camera. Afgekeken van al die influencers (;-)), gekocht om er niet als een zombie uit te zien in Teams en zo.