Sony LinkBuds S (Beige) Review
3 januari 2023, laatste update op 3 januari 2023, 344 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik ben erg verrast door de kwaliteit en features die in deze kleine dopjes zitten gebouwd. Helaas komt er wind tussen oorschelp en Linkbuds met alsnog ruis tot gevolg. Ook de verbinding is niet optimaal.
Pluspunten
- Prijs-kwaliteit
- Bouwkwaliteit
Minpunten
- Wind tussen oorschelp-Linkbuds
- Verbindingssnelheid
- Multipoint pairing werkt niet soepel
Review Sony Linkbuds S
Hieronder puntsgewijs mijn review:Geluidskwaliteit:
Dit is zeer goed en vergelijkbaar met de Shure SE215 die ik ook heb. Deze heeft dezelfde aanschafprijs. Deze vergelijking is zeer subjectief en ik ben geen audiofiel. Doordat de Linkbuds S meer nieuwe en complexe features heeft zoals wireless en ANC is dit dus sterk in het voordeel van de veel nieuwere Linkbuds S.Active Noice Cancelling:
Hierbij ben ik erg verrast. Het lukte mij om langs een snelweg te fietsen met een laag muziekvolume. Het verkeergeraas hoorde ik nauwelijks. Dat deze techniek in dit formaat oordopjes is in te bouwen vind ik indrukwekkend.
Tegelijkertijd merk ik op dat het zeker niet dezelfde kwaliteit is als de Bose 700 headphones die ik heb en weleens in de auto gebruik met enkel ANC. De Linkbuds S gebruik ik met (third party) schuimen oordoptipjes en betrap mij er weleens op dat ik ze uitgeschakeld gebruik ipv met ANC. Er is namelijk altijd wel een soort ruis te horen met die functie ingeschakeld.Draagcomfort en pasvorm:
Ik was bekend met in-ear oordoppen en hoe deze in mijn oren gaan. Ik wist dat schuimen oordoptipjes beter zitten en beter afsluiten. Deze heb ik dus vervangen en de draagcomfort is wat ik ervan verwacht had: goed. Mijn voorkeur was echter de meegeleverde siliconen dopjes omdat dit sneller en makkelijk werkt. Helaas zit dit bij mij te los.
Over de paswijze ben ik minder tevreden. De doppen steken verder uit mijn oorschelp dan de shure SE215. Hierdoor pikken ze bij wind of tijdens fietsen geruis op dat niet wordt weg gefilterd. Met een capuchon is dit te verhelpen maar een flink nadeel! Hoewel dit sterk persoonlijk is herkende ik dit van een andere review.Accuduur:
Ruim voldoende voor mijn gebruikBouwkwaliteit:
Uitstekend, zeker voor de prijs. Het dichtklappen van de hoes voelt ook duidelijk en stevig aan.Verbinding en app:
Hier is nog het een stap te winnen. Mijn android telefoon herkend de ingeschakelde Linkbuds S niet snel genoeg en ik moet weleens handmatig via de app verbinding maken terwijl hij al wel via bluetooth verbinding maken.
Ik wilde ook multi-point pairing hebben, dit is afgelopen oktober via een firmware update beschikbaar gemaakt. Dit zorgt ook weleens voor problemen. Ik vind dit erg irritant.
Er is veel in te stellen in de app. Ook de adaptieve regelingen zijn leuk maar gebruik ik zelf niet. Er is zelfs een test-functie om de 'fit' te testen.Conclusie:
Ik ben erg verrast door de kwaliteit en features die in deze kleine dopjes zitten gebouwd. Tegelijkertijd zijn er duidelijke nadelen die mij ervan weerhouden de Linkbuds S veel te gebruiken. Enkele van deze nadelen kunnen persoonlijk zijn. Een voorbeeld daarvan is het windgeruis tussen oorschelp en Linkbuds S.
Ik zou de Linkbuds S aanraden voor als je wireless ANC oordoppen wilt kopen want voor de prijs krijg je veel. Tegelijkertijd wil ik bovengenoemde nadelen benadrukken.