€ 169,99 bij bol Plaza

Bowers & Wilkins Px7 S2 (Zwart) Review

Dutchiee.tv
2 januari 2023, laatste update op 2 januari 2023, 2.573 views

Bowers & Wilkins Px7 S2 (Zwart)

Bowers & Wilkins Px7 S2, de nieuwe koptelefoon van de goedlopende PX-reeks.
Bowers & Wilkins staat voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. En dat is niet voor niets. Ook de Px2 is weer een enorm succes.

Pluspunten

• Zoals de vorige versies zijn ook nu weer de juiste materialen gebruikt.
  • Batterijduur
  • Stevige case
  • Draadloos maar ook bekabeld te gebruiken
  • Het is mogelijk twee devices tegelijk te connecten
  • USB-C voor zowel laden als luisteren
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Mooie headset

Minpunten

• Hele simpele EQ in de app
  • Via de app dien je in te loggen.

Bowers & Wilkins Px7 s2

Inleiding

Bowers & Wilkins Px7 S2, de nieuwe koptelefoon van de goedlopende PX-reeks.

Specificaties

Laten we aftrappen met de specificaties.

Grootte & gewicht
Netto gewicht: 307g (zonder draagtas)

Technische details

A2DP
AVRCP
HFP
HSP
BLE GATT (Generic Attribute Profile)

Drivers: 2 x 40mm dynamische full range bio cellulose driver

Microfoons:
4x microfoons voor ANC
2x microfoons voor telefonie

Vervorming (THD): <0.1 % (1 kHz/10mW)

Soort accu: Oplaadbare Lithium Ion

Zwart
Blauw
Grijs

Uitpakken

Tijd om de Px7 S2 uit te pakken!

Wat in dit geval een warm welkom is, is dat de Px7 S2 in een hard case wordt geleverd. De case is niet akelig groot (De hoogte van de case is ongeveer 23,5 cm) waardoor deze tijdens het reizen gemakkelijk kan worden meegenomen.

Uiteraard levert Bowers & Wilkins handleidingen mee. Aanzetten d.m.v. de switch, en via de bluetooth settings van een device (bijvoorbeeld telefoon) de Px7 S2 selecteren. Kind kan de was doen!

De hardcase is netjes en handig. Het kleine vakje tussen de koptelefoon heeft ruimte voor de kabels.

Bowers & Wilkins geeft het volgende mee met de Px7 S2: Een USB-C naar USB-C oplaadkabel (kan ook worden gebruikt om bekabeld muziek mee af te spelen) en een USB-C naar 3.5 mm jack kabel, om bijvoorbeeld een telefoon (bekabeld) te connecten.

Eenmaal open is het tijd om de prachtige PX7 te bekijken. Althans, ik vind deze erg sjiek ogen. De stoffen afwerking op de speakers zorgt voor een extra gevoel van detail. Ik zie genoeg koptelefoontjes die alleen van plastic zijn, wat soms best goedkoop oogt. Dit ziet er niet alleen sierlijk, maar dus ook mooi uit.

Wat mij gelijk opviel, is dat de PX7 best soepel is. Tip van de week; Mocht de koptelefoon nou alsnog te strak zijn, hang deze (bijvoorbeeld) een nacht even op spanning - door deze bijv. over een armleuning van een bank te hangen.

Naast de afwerking van de oorschelpen ben ik ook onder de indruk van de overige materialen. De arm is van geweven koolstofvezel, de hoofdband heeft hetzelfde materiaal als de oorschelpen (aan de buitenkant), binnenkant is afgewerkt met geitenleer.

Daarnaast zijn de kussentjes ook nog eens erg fijn, er zit namelijk ook een behoorlijke speling in waardoor de oorkussens echt perfect om je oor zitten. Het fijne aan de Px7 S2 is dat de oorschelpen vervangen kunnen worden. Hierdoor gaat de PX7 nog zeker een lange tijd mee! Helaas is dit wel gelijk het enige wat (gemakkelijk) vervangen kan worden aan de Px7 S2.

Binnenkant van de oorschelpen zijn, net zoals de hoofdband, afgewerkt met nepleer, waar dit vroeger nog van echt leer was.

De oorschelp van de Px7 S2 is lichtjes gedraaid zodat het geluid goed de oorschelp in wordt ‘geblazen’.

En dan de mogelijkheden. Laten we bij de rechter oorschelp beginnen. Ik kom straks terug op de bediening die met deze knoppen mogelijk zijn.
- Slider aan/uit én zoeken naar bluetooth devices.
- Volume harder
- Pauzeer/speel af
- Volume zachter
- USB type-c om de headset op te laden of muziek mee af te spelen (via bijvoorbeeld een pc).
- 3.5mm aansluiting, om een mobiel, laptop of dergelijke aan te sluiten

In de linker oorschelp zit de knop om de noise cancelling aan te passen (ik kom hier later op terug!).

Software

De Px7 S2 maakt gebruik van de Bowers & Wilkins Music app (te vinden in Android en iOS store).

Zorg ervoor dat de Px7 S2 ingeschakeld is. Wanneer deze nog niet wordt gevonden, zorg dat je de slider nog even extra doorduwt naar boven, waardoor de bluetooth wordt geactiveerd. Hierna is de headset gemakkelijk terug te vinden door de app. Het grootste probleem met deze app is dat je in moet loggen om gebruik te kunnen maken van de features. Daarnaast is er ook geen uitgebreide EQ - behalve het kunnen aanpassen van de Treble & Bass sliders.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-45.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-46.jpg

Via de app wordt precies uitgelegd wat er zoal moet worden gedaan om de koptelefoon te verbinden met de app. Daarnaast vraagt de app ook om netwerktoegang om te kunnen communiceren met andere Bowers & Wilkins producten, mochten er meer worden gebruikt.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-47.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-48.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-50.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-51.jpg

Eenmaal toegevoegd is het tijd om te spelen met de Bowers & Wilkins Px7 S2.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-53.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-57.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-58.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-78.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-61.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-63.jpg

Het fijne van de app is dat er een uitgebreide handleiding in de app zit, waardoor je snel leert wat je zoal dient te doen om het muziek aan te passen op allerlei manieren.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-65.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-66.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-67.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-68.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-69.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-70.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-71.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-72.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-73.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-74.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-75.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-76.jpg

Via de app is het omgevingsgeluid (aka noise cancelling aan te passen). Zo is er ruisonderdrukking, doorlating of een uit optie. Daarnaast is het mogelijk de bas en treble aan te passen.

Het verbindingsmenu laat zien welke devices allemaal zijn aangesloten en wat de prioriteit van de devices is.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-79.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-80.jpg

De Px7 s2 heeft een hele fijne draag sensor. Dit houdt in dat wanneer je één oorschelp optilt het muziek/een film op pauze gaat. Hierin zijn verschillende levels in te stellen. Zoals, laag, normaal en hoog. Dit helpt dus enorm wanneer je in een trein zit en er iets wordt omgeroepen; dan is vrij gemakkelijk door de oorschelp op te tillen goed te horen wat er wordt gezegd. Uiteraard is ook via de snelkeuze het omgevingsgeluid (in/uitschakelen NC).

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-83.jpg https://www.nl0dutchman.tv/reviews/bowers-wilkins-px7s2/1-84.jpg

Via de app is in te stellen wat voor streamingkwaliteit maximaal mag worden gebruikt.

De Px7 S2 is ook qua naam aan te passen, in dit geval laat ik het gewoon zoals Px7 S2.

Draadloos

Draadloos heeft de Px7 S2 een behoorlijk bereik. Ik kan heel mijn appartement - ik woon ook niet bijzonder groot - doorlopen en het muziek blijft wel gewoon door het gehele appartement heen spelen, door verscheidene muren heen, zonder kwaliteitsverlies! Een fijne toevoeging al zeg ik zelf.

Bellen en bediening

Kan je met de Bowers & Wilkins Px S2 bellen? Jazeker! De Px7 S2 klonk voor verschillende mensen gewoon prima. Het is geen studiomicrofoon kwaliteit, maar dat verwacht ik ook niet. Ik wil gewoon een gesprek kunnen voeren met iemand zonder mijn headset af te moeten doen. En dat gaat met de Px7 S2 goed!

Noise Cancelling

Noise cancelling is zoals bij de vorige variant gewoon erg prima. Ik kan zonder problemen een veel te drukke Mall of the Netherlands doorlopen en het geschreeuw, van kinderen en ouders wegfilteren. Heel soms glipt er toch wat geluid door de koptelefoon heen omdat dat te extreem is. Maar, buiten dat werkt de Px7 S2 gewoon erg goed.
En dan zakelijk; voor gebruik op kantoor is de Px7 S2 ook erg goed. Met noice cancelling is het geluid van collega’s goed weg te filteren. Ookal zitten er 3 om je heen te bellen, dan doet de Px7 S2 goed zijn best om dat geluid weg te filteren. Daar heb je dus helemaal geen last van.

Of dit één van de beste noise cancelling headsets is, durf ik niet te zeggen - waar ik de twee andere van Bose en Sony nog niet heb mogen beluisteren. Puur uit ervaring van de 30+ audio reviews die ik nu al heb gedaan, kan ik zeggen dat de NC best goed klinkt. En dan hebben wij het nog niet eens over de kwaliteit van de muziek gehad. Dat telt immers ook!

Muziek en gebruik

Qua muziek kan ik vrij kort zijn. Ik vind dit wel echt een monster - in positieve zin van het woord.
Op dit moment luister ik VISION Radio S02E52 via bluetooth en de bassen klinken heerlijk! Je voelt je in een afgesloten ruimte. Al helemaal wanneer noise cancelling aan hebt staan.
De bass van de nummers komen goed aan, maar niet dusdanig dat je een trillende koptelefoon hebt. Dat wilt niemand.

Wat ik een groot voordeel van de koptelefoon vind, is dat het niet een gigantisch verschil is tussen het geluid/muziek met of zonder noise cancelling. In andere NC koptelefoons hoorde ik gigantisch veel ruis, wat negatief de audio beïnvloedde. In dit geval merk ik dat veel minder.
Ja, er is een klein verschil omdat er een soort muur om je heen wordt gezet, maar het geluid/muziek wordt hier niet echt door beïnvloed.

Oliver Heldens - Heldeep Radio is dan ook weer zo’n mix (zeker de yearmix) die uren chter elkaar uit de oorschelpen van de Px7 S2 blaast. Met een accuduur van 30 uur kun je dus ook echt best vooruit.

Het is in mijn optiek een koptelefoon die erg helder en on-point is. Deze pakt de hoge en mids erg goed op. De lage tonen klinken ook goed, maar zijn niet zo diep als die van de oude en vertrouwde B&O H4.

En voor je het weet luister je een uur naar het volgende en heb je zin om door je kamer heen te springen als een 7 jarige.
De Px7 geeft een geweldige diepe bass die er voor mij voor zorgt dat ik lekker kan genieten van muziek. Of het nou jazz, klassiek, pop of hardstyle/hardcore is, de PX heeft mij verrast.

De Px7 S2 heb ik nu een aantal maanden kunnen gebruiken. Zelfs naast de Sennheiser Momentum True Wireless 4 & Focal Bathys. En ik moet zeggen dat de Px7 S2 in mijn optiek de grote winnaar is. Het geluid deze kan produceren is gewoon erg goed. Ook het draagcomfort is van groot belang bij zulke koptelefoons, niet te groot, te log en vooral niet te zwaar. Als veeleisende audioliefhebber ben ik altijd op zoek naar meer, beter geluid, fijnere koptelefoon, speakers en setjes. Met de eerste Px7 was ik al behoorlijk verkocht. En dat is eigenlijk met deze weer. Bowers & Wilkins heeft een fijne koptelefoon op de markt gebracht. Zit lekker, klinkt goed, met noise cancelling, goede accuduur en een app die prima werkt, maar waar je helaas wel weer voor moet inloggen. “Elk voordeel…”

Ken je dat gevoel dat je door muziek automatisch mee gaat dijen? Een goede koptelefoon doet dat eenmaal. Je ergert je namelijk niet aan de kwaliteit van het geluid. Je hoort de kwaliteit zoals een componist het heeft bedoeld, en daar geniet je dan van. Muziek beweegt je, en dat lukt met de Bowers en Wilkins Px7 S2 in mijn optiek zeker!

Het fijne van de koptelefoon is dat deze zowel draadloos als bekabeld te gebruiken is. Via USB-C is deze daarnaast dus ook op te laden en te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk met 2 devices te connecten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk binnen no-time te switchen tussen een laptop en pc qua audio. Of tussen telefoon en laptop. Wanneer er vanaf een laptop muziek wordt geluisterd en je krijgt op je telefoon een belletje binnen, dan is er direct op te nemen zonder weer van koptelefoon te moeten wisselen. Ideaal dus.

De ingebouwde accu is goed voor maximaal 30 uur draadloos luisterplezier. Een kwartier snelladen geeft daarnaast nog eens 7 uur extra luistertijd. Ideaal voor tijdens de pauzes op werk!
Daarnaast is het ook erg fijn dat de PX7 S2 een ingebouwde sensor heeft. Als je één oorschelp even optilt wordt het geluid direct gepauzeerd. Zo kan je binnen no-time horen wat er in de trein wordt omgeroepen. Ook het hangen van de koptelefoon om de nek doet het muziek/film of dergelijke pauzeren. De sensor kan overigens ook nog via de app worden aangepast - of zelfs worden uitgeschakeld.

Het gave vind ik ook dat Bowers & Wilkins een hardcase meelevert met de Px7 S2. Zo weet je in iedere geval dat in de meest heftige wereldreizen die je maakt, de headset in orde blijft!
… Ik ga op reis en neem mee…!

De Bowers & Wilkins gaat op dit moment voor 338 over de toonbank, en dat is voor een koptelefoon geen laag bedrag. Bedenk je wel dat je een stukje extra’s krijgt met de afwerking, materialen, hardcase én noise cancelling. En dan heb ik de kwaliteit van de audio daargelaten, dat is in mijn optiek al 400 euro waard.

Er zit in de software geen uitgebreide EQ en dat is niet perse een heel zwaar negatief punt. De koptelefoon is dermate helder dat het eigenlijk ook niet nodig is. Er zitten immers wel sliders in voor ‘Treble & Bass’ waarmee de koptelefoon toch nog wel iets te finetunen is. Maar het is natuurlijk wel anders dan een uitgebreide EQ, waarmee toch nog het geluid iets beter te Tweaken is. Overigens, apps als Spotify heeft wel weer een EQ in de app zitten. Bowers & Wilkins heeft een beest van een koptelefoon neergezet, en dat is te horen ook!

De Bowers & Wilkins PX7 S2 krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Heb jij ook een Bowers & Wilkins Px7 S2 (Zwart)?

Nette review! Zoals altijd :)
Nice, ook in 2023 ga je door met vette reviews! _O_