Specs samenvatting.
AMD AM4 Socket
2 DIMMs, Supports DDR4 3200*
1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 2.0 x1
Graphics Output : HDMI, DVI-D, D-Sub
7.1 CH HD Audio (Realtek ALC887/897 Audio Codec)
4 SATA3, 1 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4 & SATA3)*
6 USB 3.1 Gen1 (2 Front, 4 Rear)
Realtek Gigabit LAN
Dit flexibele moederbordje werkt na jaren van gebruik ook nog prima met de laatste AM4 Cpu's.
In mijn geval was een Bios Uefi update nodig in 3 stappen. Daarvoor was wel een oude 32GB USB stick en wat geduld nodig. Soms moet je dus eerst een bios update doen maar daarna werkt het prima. De update deed ik met de Ryzen 1200. Dat zou officieel niet mogen werken maar deed het prima. Nu in gebruik met de Ryzen 4600G. Dat geeft het platform ruim voldoende prestaties. Casual Gaming gaat ook prima op 1080. Kortom ik ben er erg happy mee.
Voor updates en upgrades.
Na updates en upgrades.
Redelijk wat jaren geleden heb ik dit bordje gekocht voor maar 56 euro. Ik begrijp niet waarom AM4 moederbordjes het afgelopen jaar gemiddeld allemaal 20 euro of meer duurder zijn geworden. De schaarste kan het niet meer zijn, mogelijk heeft China ook een personeelstekort? Dit bordje kost nu maar liefst 88 euro.
Het betreft een sober ontwerp zonder RGB of andere fancy opsmuk. What you see is what you get.
Power Cooling ontbreekt in zijn geheel, daar kan je al aan zien dat dit geen bordje is voor zware Cpu's of flink OC-en. Die zware cpu's werken wel maar kunnen dan natuurlijk niet overclockt worden.
CPU Support list:
Let Op! wanneer je het bios gaat upgraden verdwijnen de gegevens van de eerste reeks AM4 cpu's.
Je krijgt daar dan ondersteuning voor terug van de 4000 en 5000 series Cpu's en Apu's.
De Bios Uefi software is het tegenovergestelde van de sobere hardware. Hier kun je wel alle toeters en bellen vinden om je hardware optimaal te benutten en in te stellen. Dat komt natuurlijk door het 370 platform. Meestal horen daar ook zware power stages bij maar dat heeft dit bord dus niet. De 4600G kan je wel flink pushen via dit bios.
Ik gebruik dit bordje nu in combinatie met een Ryzen 4600G die ik voordelig kon kopen. Eerst zat er dus een Ryzen 1200 in samen met een discrete videokaart. Die hebben dus samen een upgrade gehad naar de 4600G. Het geheel werkt daardoor een stuk zuiniger en is op alle fronten ook sneller geworden. Het Idle systeemverbruik is nu 36 watt. Dat was voorheen 55 Watt.
Video IO.