Ik had hiervoor een 34" Samsung G5 monitor (3440x1440, 165Hz VA panel) en die beviel prima, maar met een zoon die graag een sneller scherm wilde had ik een mooi excuus
Het scherm is breed, zelfs als je al een 34" gewend bent. Ik moet er ook nog een nieuwe monitorarm voor komen, die zijn een stuk schaarser en duurder dan voor een 34" monitor, dus nu eerst ff op m'n bureau om te wennen.
1 ding waar ik wel achter ben nu is dat je voor 5120x1440 niet zonder meer door alles aangestuurd kan worden. Een goedkope USB-C docking adapter wou met m'n werk laptop via HDMI maar tot 4K en dezelfde laptop kon via USB-C/Thunderbolt helemaal het scherm niet goed aansturen (bleef steken op 30Hz, vind het scherm niet leuk). Dus nu een serieuze HP Thunderbolt G4 gekocht voor mijn werklaptop (via HDMI: 5120x1440 120Hz uit mijn hoofd), maar daarmee wil mijn M1 macbook weer geen 5120x1440 op doen.. Gelukkig doet die het wel weer prima via de USB-C/Thunderbolt aansluiting (5120x1440 144Hz). Dus als ik de ingebouwde USB Hub/KVM eenmaal snap dan moet het goedkomen zonder toetsenbord en muis te wisselen. Voordeel is dat ze ook naast elkaar op het scherm kunnen.
Update na 2 maanden gebruik:
Scherm bevalt nog steeds prima. Ik heb er nog geen 144Hz gaming op gedaan, maar voor normaal (kantoor)werk en A/V bevalt het scherm prima. Via een HP Thunderbolt G4 dock gebruik ik m'n werk PC en via de meegeleverde USB-C (of thunderbolt?) kabel sluit ik mijn M1 Macbook Air aan. Werkt prima. Wel sporadisch een pop-up of ik naar USB-C wil switchen als ik via HDMI / Thunderbolt dock op mijn werk laptop bezig ben.
Mijn setup:
- Werk PC zit via Thunderbolt Dock aangesloten op HDMI1 en de USB-B aansluiting op de LG monitor. Links van de LG een 24" monitor die ook op de Thunderbolt dock zit. Deze Full-HD monitor gebruik ik als ik full-screen via Teams mijn scherm wil delen.
- Macbook is via USB-C aangesloten op de LG monitor
De KVM functie switch het toetsenbord en de muis mee met de input. Toetsenbord en Muis zitten daarvoor aangesloten op de 2 USB poorten aan de rechter zijkant van de monitor. Dat ziet er niet uit, dus gebruik ik daar een USB hubje voor. Beetje jammer dat er geen USB-A poorten achterop of onderop de monitor zitten voor een monitor van deze prijs.
Enige echte andere minpuntje is dat het volume via de menu-button geregeld moet worden. Ik had veel liever een scrollwieltje gehad. Maar okay, het werkt.
Qua monitorarm is er erg weinig keus, eigenlijk alleen de Neomounts NM-D775BLACKPLUS van Newstar. Duur, maar kwalitatief wel goed en het scherm blijft keurig op zijn plek en wiebelt niet als ik mijn buro omhoog of omlaag doe. De traploos verstelbare weerstand werkt dus mooi.