€ 105,71 bij CAPS

G.Skill Flare X F4-3200C16D-32GFX Review

31 december 2022, laatste update op 31 december 2022, 200 views Rapporteer

Dual rank 32 GB set, gekocht omdat het volgens G.Skill compatibel is met mijn moederbord en CPU (Ryzen), de timings de beste zijn die ik kon krijgen voor een redelijke prijs. En niet duur en een respectabel merk.
Nanya chips.

Pluspunten

• Werkt prima out of the box
  • In XMP kan je spanning verlagen
  • Simpel uiterlijk (zwart)
  • Compact

Minpunten

• Is niet 3600 MHz
  • Slechts 1 XMP profiel

Van RAM overklokken heb ik geen verstand. Maar goed, XMP profiel geladen (3200 CL 16 op 1,35 volt) en gemerkt dat het stroomverbruik een stukje omhoog ging, maar goed, dat hoort erbij.
Nu ik het systeem wat langer gebruik ging het kriebelen, en eens aan de clock gedraaid. Zonder verder iets te veranderen aan timings kwam ik boven de 3400. 3600 gaf al meteen een error in Memtest86+ (van memtest86.org).
Toen dacht ik: qua prestaties maakt dat niks uit, ook niet op de IGPU, dus ik ga die XMP-spanning maar eens verlagen.
En ook op 1.2 volt lijkt het stabiel op 3200 MHz en het wordt een stuk minder warm. Voor nu staat ie op 1.25 volt.
Nou, testjes gedaan:
Op 1.2 volt werkt ie niet op op 3333 MHz (al na een paar minuten een error in Memtest86+).
Op 1.25 volt komt ie een stuk verder: 3533 MHz loopt in ieder geval 1 cyclus memtest86+ door zonder errors. Dus dat is 10% marge als ik hem op 3200 draai. Maar op 3600 geen POST meer (in tegenstelling tot op 1.35 volt, maar dat kwam toch niet de memtest door).

Heb jij ook een G.Skill Flare X F4-3200C16D-32GFX?