€ 29,99 bij ALTERNATE.nl

8Bitdo Pro 2, Wired Wit Review

30 december 2022, laatste update op 18 januari 2023, 1.067 views Rapporteer

Degelijke, betaalbare controller die goed werkt onder Lakka (Retroarch/Linux).
Ideaal ook dat de kabel lekker lang is.

Pluspunten

• Voelt degelijk aan
  • Lange kabel (3mtr)
  • Werkt ook onder Lakka/Linux…

Minpunten

• …al moet je dan wel even alles handmatig instellen.

Al enige tijd bezig met een dedicated Lakka pc.
Nu alles draaide (kleine pc verbonden met de tv), toch op zoek naar een setje controllers.
Na verschillende reviews en posts op forums en reddit gelezen te hebben, besloten voor een bedrade controller van 8Bitdo te gaan.

Die hebben een ruime keuze, al viel het me op dat de meeste bedrade controllers slecht 1.8mtr kabel hebben.
Ze zullen er vast een goede rede voor hebben, maar als je lekker vanaf de bank wil gamen en de consolle (of in mijn geval de pc) in de tv kast staat, kom je toch echt een stuk kabel te kort.

De Pro 2 heeft wel 3mtr kabel, en werkt standaard op de Switch en Windows 10.
Ik gebruik de controller onder Lakka, oftewel Linux.
Gezien de ondersteuning voor draadloos niet altijd top is, besloten voor bedraad te gaan.
En voor ongeveer 30,- kan je geen buil vallen…

De eerste keer instellen was even pielen, zeker toen de 2e controller er bij geprikt werd.
Op zich valt het allemaal mee, en met een halfuurtje konden we met 2 spelers splitscreen karten..!!

Hoewel ik vrij grote handen heb, kan ik de controller comfortabel vast houden.
Zowel de Dpad als de analoge stick kan ik goed bedienen.
Ook mijn dochter, met nog kleine handen, kan alles goed bedienen.

[EDIT]
Onder Linux werkte alles goed, al was er.geen standaard ondersteuning.
Bij het opstarten van m'n systeem moest ik de B knop ingedrukt houden om de controller in D-input modus te krijgen....op zich geen probleem, maar ook geen schoonheidsprijs.
Na een update van de firmware (1.03) wordt de controller meteen herkend, helemaal top!

Heb jij ook een 8Bitdo Pro 2, Wired Wit?

Veel controllers geprobeerd recentelijk maar dit is toch wel mijn favoriet, ik houd van niet te stugge analog sticks en daar heeft deze geen last van, en geen deadzone in de triggers ook een grote plus, de triggers zijn ook van grote kwaliteit zeer goed voor race games, je kan met deze triggers 1% gas geven of 5%, dat lukt met veel andere controllers niet.

Enige wat ik jammer vind is dat de polling rate maar 100 hz is, meeste simpele controllers hebben al 250hz. Maar moet zeggen dat ik niet veel merk van die 10ms inputlag.