De adapter voelt solide aan, en heeft een behuizing van zwart aluminium. Dit was bij soortgelijke adapters die ik hiervoor aanschafte wel anders, die zijn of waren gewoon van kunststof. De meegeleverde trafo is gewoon een redelijk rechttoe rechtaan geval met een "barrel jack" die 12v, 2A gelijkstroom levert.
De USB-adapter geeft met een blauwe LED aan of een USB 3.x-aansluiting gebruikt wordt; gebruikt men een van de voorlopers daarvan dan "brandt" een groene LED. In beide gevallen is ook de lees/schrijf-activiteit ermee aangegeven tijdens gebruik.
De meegeleverde USB-kabel voelt lekker stug en solide aan, dus ik denk dat deze wel een tijdje mee kan. Fantec beweert dat het een 3.1 gen 2 (10Gbit/s) kabel is, maar dat is voor dit soort toepassingen een beetje marketing*. De kabel heeft in ieder geval voldoende bandbreedte voor de HDD's die ik ermee aansluit. SATA III is overigens "slechts" 6Gbit/s, dus USB 3.1 gen 1 annex USB 3.0 is gewoon prima voor normaal gebruik. De bovengenoemde 10Gbit/s zal in de praktijk niet worden verzadigd.
-------------------------------------------------------
*de kabel is gemerkt met "Super High Speed USB Revision 3.0". Bron voor mijn beweringen over hun "marketing" zijn het doosje en de product page op de Fantec website (