€ 184,73 bij Amazon.nl Marketplace

Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun! Bundle, Switch Review

24 december 2022, laatste update op 24 december 2022, 813 views Rapporteer

Een leuke versie van Taiko no tatsujin inclusief de Hori drum. Er zitten voldoende liedjes in deze variant van het spel en de drum voelt degelijk aan en maakt het spel een stuk leuker om te spelen. Jammer is alleen dat het spel een music pass heeft op abonnement basis

Pluspunten

• Leuke drum
  • Goede liedjes
  • Taiko zoals je hem verwacht

Minpunten

• music pass kost maandelijks geld

Al als kind was ik verliefd geworden op ritmespellen. Helaas is na mijn guitar hero jaren bitter weinig uitgekomen om dat gat mee te vullen. Tenminste dit dacht ik totdat ik Osu! voorbij zag komen. Hoewel de muziek voornamelijk bestond uit Japanse liedjes kon mijn geluk niet op. In eerste instantie begreep ik niet zo goed waarom men ooit de Taiko mode zou spelen, maar nadat ik ontdekte dat men dit met een drum speelde in Japan wilde ik dit natuurlijk ook proberen.

Hoewel een vlucht naar Japan veel duurder is, was ook een Taiko drum buiten mijn bereik. Nu dat ik echter een Nintendo Switch bezit is er een nieuwe wereld voor me opengegaan. Ik heb een veel eerdere versie van dit spel in de uitverkoop gekocht en me met de motion controls bezig gehouden. Hoewel dit het toegankelijk maakt voor beginners van ritmespellen waren de beperkingen duidelijk. Uiteindelijk zat ik op knoppen te drukken om maar de hogere niveaus te behalen.

Dus na een korte overweging besloten dit stuk plastic te kopen (in combinatie met nog een taiko spel natuurlijk). En de drum maakt het spel een stuk leuker. Eenmaal in elkaar gezet voelt het redelijk stevig aan en de rubberen voetjes op mijn muismat verschuiven niet. Het is tevens mogelijk gevulde waterflessen te plaatsen in de drum om nog meer gewicht toe te voegen. De drumsticks/Bachi zijn ietwat licht qua gewicht en van plastic, maar zijn niet in te duwen en flexen ook niet. De ingebouwde controller is prima voor wat hij moet doen, maar voelt toch wat mushy aan. Ik zou niet snel andere spellen gaan spelen op de ingebouwde controller, maar het is niet onmogelijk. De taiko drum komt met een USB-A kabel die niet losgemaakt kan worden. Dit laatste had ik graag gezien zodat ik de kabel aan mijn dock kon laten hangen en de drum op kon bergen, of zelfs nog gunstiger, de kabel van de pro controller ermee kon delen. Door de keus voor USB-A is het dus ook alleen mogelijk om docked te spelen. Hoewel het natuurlijk niet handig is om op reis met je drum te spelen, is het hiermee ook nog eens uitgesloten.

In het begin ergerde ik me nog aan de registratie van mijn slagen, maar het lijkt niet de bedoeling te zijn de drum in het midden te raken. De zijkanten van de middenring slaan wel prima aan. De buitenring heeft me nooit in de steek gelaten. Een nadeel ten opzichte van de echte drums is dat het niet mogelijk is te "rollen". Voor die momenten moet je dus maar zo snel als mogelijk slaan. Verder is het goed om jezelf aan te leren te alternaten ook als je het prima bij kan houden, zodat je later de hogere snelheden met gemak bij kan houden.

Dan de software nog. Veel vernieuwingen vallen er niet te vinden binnen Bandai Namco. Het spel heeft nog altijd de extreem vrolijke en flitsende Japanse presentatie, zelfs tijdens het spelen. Er zit een prima standaard collectie aan nummers in, al zitten veel gewilde nummers dit keer in plaats van in losse DLC's (met vaak hoge prijzen) dit keer achter een nog veel schandaliger systeem. Namelijk een maandelijks abonnement. Nu heb ik begrepen dat het mogelijk is de Hori drum op je pc te gebruiken, waardoor dit prijzige systeem ontweken kan worden.

Al met al is het een gigantische vooruitgang en raad ik het product zeker aan voor de fan van ritme spellen (die zich niet schaamt voor het spelen van alleen Japanse liedjes dan). Het bleek ook nog eens een succes met vrienden en vriendin want in combinatie met de joycons (of pro controller als knoppen klikken ook leuk lijkt) kan men ook nog eens samenspelen.

Heb jij ook een Taiko no Tatsujin: Drum 'n' Fun! Bundle, Switch?