Sony A6000 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart Review

renaatp
19 december 2022, laatste update op 19 december 2022, 336 views Product gekocht

Sony A6000 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart

Een super camera voor de eerste ervaring van fotografie te ontdekken en een all round toestel voor op vakantie voor meer kwalitatiefvolle foto's te nemen.

Pluspunten

• Compact
  • burstmode 11 fps
  • Prijs in vergelijking met hogere Sony camera's

Minpunten

• ontbreken van IBIS
  • ontbreken van Eye focus via standaard settings
  • geen weather sealing

Ik ervaarde de camera voornamelijk met de Sigma DC DN Lenses.
Deze lenzen gaven mij voldoende ruimte om met focal lengtes te spelen en met het immens laag F1.4 aperture gaf dit me de perfecte camera voor deze prijs.

De kitlens is oké voor op vakantie, maar niet als je veel detail foto's wilt.

Hetgeen wat ik na 2 jaar gebruik wel mis of waarvoor ik de drang krijg om een hogere model (A6400 en hoger) te kiezen is toch het ontbreken van Eye focus in de camera en IBIS.

De Eye focus kan wel via een omweg gebruikt worden, maar daarvoor moet je een extra handeling doen/knop ingedrukt houden wat het helemaal niet praktisch maakt.
Het ontbreken van IBIS of in-body beeldstabilisatie biedt in de combinatie van mijn set up soms wel te vaak wazige foto's.
Dit wordt wel door de lage aperture lenzen gecompenseerd, maar bij weinig licht gebeurt dit te vaak naar mijn zin.

Heb jij ook een Sony A6000 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart?

Dit is echt een leuke instap camera en het gebrek aan IBIS compenseert Sony gelukkig bij veel van hun lenzen met (OSS).

categorie: Cameralenzen

Inmiddels uiteraard gewend aan Full Frame met alle handige snufjes maar liever Eye focus met een programmeerbare knop dan helemaal niet zou ik zeggen.

Als je wazige foto's hebt doe je iets niet goed. Waarschijnlijk is dan je sluitertijd en/of ISO te laag.

[Reactie gewijzigd door Greatsword op 25 juli 2024 06:21]

Dag Greatsword,

Er zijn inderdaad veel lenzen die OSS bevatten maar veruit niet in dezelfde prijsklasse denk ik?

Eyefocus is naar mijn gevoel niet praktisch door de extra knop. Beter dan niet dat is waar, maar voor mij dus echt niet handig in vergelijking met een hoger model.

De foto's zijn licht wazig desondanks de instellingen door de zeer lichte bewegingen tijdens het trekken.
Daarvoor compenseert de IBIS hetgeen net.

Nogmaals, dit is mijn review met mijn ervaringen en beoordelingen van weliswaar fijn toestel voor zijn prijs.