Philips Sonicare For Kids HX3411/01 Review

19 december 2022, laatste update op 19 december 2022, 258 views Rapporteer
Product gekocht 0

Op zich een prima tandenborstel, maar de "Kids" toevoeging is nog net niet waardeloos.

Pluspunten

• Poetst goed
  • Tijd indicatie werkt goed

Minpunten

• App is dramatisch

3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze tandenborstel is in gebruik door mijn 9-jarige zoon. Hij had wat extra poets begeleiding nodig en deze werd aangeraden omdat er een app bij zit waarbij je dan op speelse wijze begeleid zou worden bij het poetsen.
Aangezien de app eigenlijk het enige afwijkende is aan deze tandenborstel, focus ik me daar even op.

Het begon vrij slecht. Mijn zoon heeft natuurlijk nog geen eigen smartphone, maar als "huistelefoon" gebruiken we een oude Motorola Moto G5 plus. Daar staat Cyanogen op omdat je toestel al jaren niet meer ondersteund wordt door de fabrikant.
Philips vindt dat blijkbaar een risico want die geeft de melding dat de telefoon niet veilig is, want hij heeft het originele OS niet meer. Niet. Veilig. Genoeg. Voor. Een. Tandenborstel.
Banken apps, DigiD, allemaal geen probleem maar stel je voor dat hackers erachter komen hoe vaak je je tanden poetst. :F

Alle bekende trucjes geprobeerd, maar uiteindelijk dan maar de app op mijn telefoon en die van mijn vrouw geïnstalleerd. Moet je een Philips account voor aanmaken, hoop gedoe maar uiteindelijk.... Resultaat!
Dat je een online account hebt deed mij vermoeden dat daar iets aan gesynchroniseerd wordt ofzo, maar ook die hoop vervloog al snel.

De app zelf valt in gebruik ook tegen. De suggestie werd vooraf gewerkt dat de tandenborstel bijhoudt waar je geweest was met poetsen. Er worden allemaal cartooneske monstertjes getoond die bacteriën voorstellen en die je weg moet poetsen. So far so good. Maar dat ding speelt dus gewoon een standaard filmpje af in de tijd dat de tandenborstel aan staat. That's it! Zet je de tandenborstel aan en eet je intussen een bak pepernoten leeg, vindt ie het allemaal prima.

Uiteindelijk krijg je na 2 minuten een beloning in de vorm van kleren en accessoires voor een monstertje wat je begeleidt.
Dat laatste vindt mijn zoon natuurlijk grappig, maar aan poets begeleiding stelt het niets voor. Sterker nog: al gauw was mijn zoon met de tandenborstel stil in zijn mond naar het filmpje aan het kijken.

Uiteindelijk was de lol er ook snel af. Na een maandje zijn we overgestapt op poetsen zonder filmpje. Het is dan een tandenborstel net als alle andere en dat doet ie goed.

Wat mij betreft ben je dus beter af met een gewone elektrische tandenborstel.

Heb jij ook een Philips Sonicare For Kids HX3411/01?