HP Omen 16-n0598nd Review

16 december 2022, laatste update op 21 december 2022, 522 views Rapporteer
Product gekocht 0

Dit zijn mijn eerste ervaringen in de afgelopen 12 uur, maar...
Tot op heden ben ik tevreden over de machine die HP heeft geleverd. De hoeveelheid bloat valt me mee. Maar de machien is exact wat het zegt te zijn. Monsterachtig snel en de accu gaat behoorlijk lang mee.

Pluspunten

• Krachtige machine
  • Batterijduur is goed
  • Relatief weinig bloat

Minpunten

• Best luid
  • Toetsenbord had productiefout

Op dit moment heb ik de laptop ongeveer een week in gebruik en voldoet het systeem meer dan prima. Wel ben ik een productiefout tegen gekomen in het toetsenbord van de laptop. Zo kwam de komma-toets voor 50% los na een het schrijven van een stukje, onder de review hier meer over.

Het systeem is niet overdregen zwaar, maar tegelijk ontzettend krachtig. Gamen, renderen, het gaat er allemaal op en het is een waardige vervanger voor mijn Zephyrus M uit begin 2020.

WERK
Wat voor mijn werk een enorm voordeel is, is dat deze laptop wel een webcam heeft. Stom, ik weet het, maar als Digital Marketing Consultant zijn calls één van de basis dingen die een laptop moet kunnen doen. Deze laptop heeft ook nul moeite met Adobe CC programma's. Natuurlijk is het niet de snelste van de snelste in renderen. Maar ik heb eigenlijk nooit vervelende wachttijden als ik even snel een video moet rederen. Het systeem is (logischerwijs) aanzienlijk sneller dan de i7 9750H + 2060 van de Zephyrus.

UPGRADABILTY & REPARATIE
HP heeft de Omen 16 met een aantal schroeven en plastic clips gesloten en daar ben ik erg blij mee. Ik hbe het systeem namelijk direct voorzien van de 1TB NVMe SSD die in mijn Zephyrus zat. Ik zag toen ook direct dat het systeem "gewoon" twee DDR5 SODIMM modules had, NICE! Want Asus had 16GB van het geheuegen gesoldeerd en hier ben ik echt geen fan van. Het is letterlijk de reden waarom ik geen moderne Macbooks meer overweeg. Eén probleem en het systeem is e-waste volgens de fabrikant en dan kan je nog zo veel recycled aluminium gebruiken, het blijft verspilling! Ook heeft het systeem ruimte voor 2 NVMe SSD's waardoor mijn systeem de compleet belanchelijke hoeveelheid van 2TB opslag beschikbaar heeft.

GAMEN
Wat ik nog niet op het systeem heb gedaan, is gamen. Dit volgt.

PRODUCTIEFOUTJE
In plaats van het systeem direct terug te sturen (wat gewoon een klote ervaring is) keek ik wat er aan de hand was en zag ik dat het toetsscharnier op twee hoeken los zat. Hierdoor bleef de toets wel zoongeveer op zijn plek maar kwam het vervelend ver omhoog en zat de toets scheef.

Toen ik de cap van het scharnier af haalde zag ik dat het scharnier geen haakje te hebben waar het scharnier aan bevestigd moest zitten. Toen heb ik voorzichtig het scharnier verwijderd en bleek dat het metalen haakje nooit omhoog was gevouwen in de fabriek. Waarschijnlijk een klein mankementje in de stans, Vervolgens heb ik het haakje omhoog gebogen en het scharnier en de keycap terug geplaatst. Nu werkt het toetsenbord weer naar behoren.

Heb jij ook een HP Omen 16-n0598nd?