Stemmen vind ik niet hol klinken, maar niets zo subjectief als hoe je geluid ervaart. Dat zegt dus niet zoveel. Daarbij ben ik wat slechthorend, dus ik heb sowieso al moeite om stemmen goed te verstaan (vooral als er omgevingsgeluid is). Dat was ook de reden dat ik voor een TV ben gegaan met een relatief goed geluid in de center speaker. Bij televisies zonder klankkast had ik al moeite om een talkshow te volgen. Met deze televisie gaat het redelijk goed.
Voor spraak heb ik het gevoel dat de subwoofer niet veel doet. Ik heb een 20 jaar oude subwoofer van mijn vorige HIFI set ingezet. Daar zit een auto power-off op die de sub uitschakelt als er een tijdje geen aanvoer is. Ik merk dat deze tijdens praatprogramma's vaak afschakeld, dus bij mij zal die niet veel doen. Wellicht dat je de cut-off frrequentie kan instellen? Voor geluidseffecten en muziek merk je de subwoofer wel.
Deze TV heeft een geluid dat heel veel beter is dan de meeste televisies, maar ik weet zeker dat de purist het helemaal niks vind. Dit is denk ik bedoeld voor het segment dat wel redelijk goed geluid wil (en net even wat kritischer is), maar niet de kamer vol wil zetten met boxen of een soundbar. Ik vind soundbars vaak lelijk en lastig te plaatsen. Daarom ben ik voor deze televisie gegaan, maar het is absoluut een compromis. Ik ben er erg blij mee.
PS: Je hebt je aansluiting van de soundbar naar de televisie goed gecontroleerd? Ik had een hol geluid en wou de TV daarom ook terugsturen. Pas toen ik de soundbar wou losmaken zag ik dat het stekkertje er net niet helemaal lekker in zat. Daarna gelukkig opnieuw geprobeerd en toen wel tevreden met het geluid.
[Reactie gewijzigd door BugBoy op 24 juli 2024 15:43]