€ 18,15 bij Dustin België | Zakelijk

Intel Wi-Fi 6E AX210 no vPro Review

16 december 2022, laatste update op 16 december 2022, 1.006 views Rapporteer

Gekocht ter vervanging van mijn qualcomm qca61x4a netwerkkaart die standaard met mijn (Dell) laptop kwam. Vooral ivm de bluetooth.
Zeer goed signaal.

Pluspunten

• Goed signaal op Wifi
  • Goed signaal op Bluetooth
  • Goedkoop

Minpunten

• geen

Gekocht ter vervanging van mijn Qualcomm qca61x4a netwerkkaart die standaard met mijn (Dell) laptop kwam. Vooral ivm de bluetooth.

Voorheen dacht ik dat mijn netwerkkaartje prima en snel was, maar toen ik onlangs van Sinterklaas een setje Beats Fit Pro oordopjes kreeg, merkte ik dat er telkens kleine storingen waren: korte 'tiks' en soms dat links en rechts 'uit sync' waren. Omdat de oordopjes perfect werkte op alle andere apparaten, de gok gewaagd en deze netwerkkaart gekocht.

Resultaat:
Boven verwachting. Ja, de bluetooth verbinding is nu vlekkeloos en ik kan zo een andere kamer en zelfs naar beneden lopen en ze blijven het doen. Beneden valt hij heel soms even weg.
Maar ook het Wifi signaal is veel beter. Voorheen haalde ik ongeveer 50 Mbps op mijn Qualcomm kaartje. Nu haal ik 100 Mbps (het max van mijn internet).

Let op: wel even de drivers van Intel website afhalen. Met de standaard windows drivers doen ze het ook wel, maar niet zo vlekkeloos (ik was in eerste instantie een beetje teleurgesteld, totdat ik de goede drivers had).

Kortom, voor €20 (incl. verzending bij Informatique) is dit een super upgrade. Aan te bevelen!

Heb jij ook een Intel Wi-Fi 6E AX210 no vPro?