@
hondapower slaat de spijker op zijn kop met deze review wat mij betreft.
Ik vind zelf de volgende genoemde bezwaren de belangrijkste:
De stapgrootte van hele graden bij bediening op de thermostaat zelf is waardeloos, veel te grote stappen.
Het ontbreken van een weergave op het display of er warmtevraag uitstaat of niet is ook erg hinderlijk. Sterker nog, zelfs in de app is dit (als de thermostaat op een aan/uit ketel is aangesloten) erg onduidelijk te ontdekken. De symbolen met 1, 2 of 3 zwarte golfjes, suggereren actuele warmtevraag, maar dit blijkt niet overeen te komen met de werkelijkheid. En hoe werkt 1 ,2 of 3 'gradaties' van warmtevraag bij een aan/uit ketel
Zelf erger ik me ook aan het niet goed werken van 'early start', mijn thermostaat lijkt niet echt te leren hoe veel eerder hij moet aangaan om op het gewenste tijdstip de gevraagde temperatuur te bereiken.
Tenslotte ervaar ik een flink doorschiet effect. De temperatuur schiet makkelijk een halve graad door boven de gevraagde temperatuur.
Deze laatste twee genoemde punten had mijn 20 jaar oude honeywell chronotherm IV geen last van, de tado is voor mij tot nu toe geen vooruitgang op dit gebied.