Ik ben nu ongeveer een jaar in het bezit van de Samsung i7500 Galaxy, en was erg teleurgesteld over de slechte firmware support van Samsung (ik heb het toestel gekocht toen Android 1.5 nog de meest recente versie was, intussen is versie 2.2 uit en het toestel heeft om hardware redenen (gebrek aan RAM geheugen schijnt de reden te zijn) enkel een update naar 1.6 gekregen.
Waarom dan een vrij positieve score? Het toestel heeft de aandacht getrokken van een aantal developers
(gaosp) die op basis van de CyanogenMod hard aan het werk zijn om de telefoon te voorzien van Android 2.2(.1)!
Ik gebruik GAOSP inmiddels sinds ongeveer een maand (telkens de meest recente nightly build,
hier vind je hoe deze te installeren), en de vooruitgang is echt zeer goed te merken.
Eén van de punten waarop men grote vooruitgang heeft geboekt is de camera software: het toestel bevat een vrij goede camera maar de originele software in 1.5/1.6 was ontzettend basic. De developers zijn erin geslaagd de camera software te voorzien van toeters en bellen zoals:
- automatische/instelbare witbalans
- kleurfilters
- digitale zoom
... en tientallen andere configuratiesettings.
Voor mij is op dit moment het enige echte minpunt aan de Froyo nightlies het feit dat Bluetooth nog niet ten volle werkt (hoofdzakelijk een probleem met bluetooth audio headsets).
Ik hoop met deze review mensen die telefoon ook bezitten te kunnen motiveren om GAOSP ook eens uit te testen, dit schenkt het toestel werkelijk nieuw leven!
EDIT: na aankoop van een nieuw Android toestel, de LG P500 Optimus One, moet ik mijn algemene score bijstellen van 4 naar 3 sterren: uitzonderlijke community support is best wel leuk maar kan het voornaamste probleem van deze telefoon niet goedmaken: het schromelijk gebrek aan RAM geheugen.