Autonomous ErgoChair 2 Cool Grey Review

FuriousB
7 december 2022, laatste update op 9 december 2022, 994 views Product gekocht

Autonomous ErgoChair 2 Cool Grey

Ik heb zelf de ergochair 2 zwart maar deze staat niet op de site

Pluspunten

• Comfortabel
  • Kraakt en piept niet
  • Volledig af te stellen

Minpunten

• Prijzig
  • Enkel via autonomous website
  • Veel plastiek

Na heel lang zoeken en testen ben ik uitgekomen om de autonomous ergo chair 2 (pro). Andere opties waren Herman Miller en Aliexpress. Herman te duur en Ali niet te testen dus de keuze was dan snel gemaakt.

Gewacht op het juiste moment met korting en de stoel dan gekocht voor +-300€. Meer zou ik er ook nooit aan uitgeven. Eerlijk gezegd is dat al te duur voor deze stoel naar mijn mening.

Qua afwerking is er niets "high-end" aan deze stoel. Veel plastiek jammer genoeg. Vooral bij de armleuning vind ik dit echt heel spijtig.

De stoel kwam alvast aan in een grote doos. Alle stukken los en goed ingepakt.

Het in elkaar steken van de stoel was zeer eenvoudig. Handleiding is duidelijk en alle vijzen zitten per soort verpakt. De nodige tools zijn ook aanwezig.

Het afstellen van de stoel vond ik persoonlijk iets complexer en heeft toch een paar weken in beslag genomen voor ik het echt helemaal naar mijn zin heb gekregen. Nu staat hij al jaar op dezelfde settings en is het prima.

De hoofdsteun kan afgesteld worden in de hoogte en kan ook horizontaal kantelen wat fijn is.

De leuningen zijn evenals verstelbaar.

Qua comfort is deze stoel zeker een aanrader. Ik gebruik heb nu een jaar en is nog steeds even comfortabel. De zitting is nog even dik en veerkrachtig als ik het begin.

Mijn kat is er ook fan van.

Een prima comfortabele stoel dus waar je met gemak uren kan in zitten. Helaas wat aan dure kant voor de hoeveelheid plastiek die ermee gemoeid zit. Hier en daar een iets meer verfijnde afwerking had niet overbodig geweest voor deze prijsklasse. Die leuningen ga ik waarschijnlijk ooit vervangen door iets met wat meer klasse en comfort. Hadden ze hier nu gewerkt met een dun laagje foam onder kunstleer was het al een serieus verschil geweest qua look.

Als deze het ooit zou begeven, zal het weer een nieuwe zoektocht worden vrees ik. Tenzij de prijs super intressant is 😋

Heb jij ook een Autonomous ErgoChair 2 Cool Grey?

Goede review! _O_

En mooi de kat die meteen op de stoel gaat zitten. Past ook bij je nickname trouwens 'fur'iousB. :D
Haha furry'ous 😅😹 tnx! Had deze al een jaar geleden willen posten maar dacht, toch eerst effe testen 😋

[Reactie gewijzigd door FuriousB op 25 juli 2024 04:00]

Dank je voor de goede review!
Moest wel eerst even googlelen wat je met plasriek bedoelt.
Ik dacht: misschien iets met urine of een sterke geur van de materialen
LOL.
Lol! Ik zag het zelf ook net.. Ga het meteen aanpassen 😹 bedankt!
Hey! Nu we een maandje verder zijn, hoe bevalt hij nu? Ik ben ook opzoek naar een nieuwe ergonomische stoel en wordt vaak naar deze stoel geleid. Ben wel een langere vent van 1.96, maar een dunnere bouw.
Heb hem nu bijna een jaar en kan er nog steeds geen slecht woord van zeggen! Piept niet.. Kraakt niet.. Zitvlak is niet doorgezakt. Qua hoogte weet ik het alleen niet als je 1,9m+ bent. Ik ben zelf 1,73m en heb de hoofdsteun vrij laag staan. Denk niet dat die echt zo hoog gaat gaan om je echt neksteun te bieden
Dat is goed om te horen, dank voor je anwtoord! Dat klinkt positief.
Ik verwacht inderdaad ook niet dat ik veel aan de steun zal hebben, maar er zijn maar enkele stoelen die dat zouden kunnen doen. Ik begin nu toch wel naar de ErgoChair te neigen :)