Na heel lang zoeken en testen ben ik uitgekomen om de autonomous ergo chair 2 (pro). Andere opties waren Herman Miller en Aliexpress. Herman te duur en Ali niet te testen dus de keuze was dan snel gemaakt.
Gewacht op het juiste moment met korting en de stoel dan gekocht voor +-300€. Meer zou ik er ook nooit aan uitgeven. Eerlijk gezegd is dat al te duur voor deze stoel naar mijn mening.
Qua afwerking is er niets "high-end" aan deze stoel. Veel plastiek jammer genoeg. Vooral bij de armleuning vind ik dit echt heel spijtig.
De stoel kwam alvast aan in een grote doos. Alle stukken los en goed ingepakt.
Het in elkaar steken van de stoel was zeer eenvoudig. Handleiding is duidelijk en alle vijzen zitten per soort verpakt. De nodige tools zijn ook aanwezig.
Het afstellen van de stoel vond ik persoonlijk iets complexer en heeft toch een paar weken in beslag genomen voor ik het echt helemaal naar mijn zin heb gekregen. Nu staat hij al jaar op dezelfde settings en is het prima.
De hoofdsteun kan afgesteld worden in de hoogte en kan ook horizontaal kantelen wat fijn is.
De leuningen zijn evenals verstelbaar.
Qua comfort is deze stoel zeker een aanrader. Ik gebruik heb nu een jaar en is nog steeds even comfortabel. De zitting is nog even dik en veerkrachtig als ik het begin.
Mijn kat is er ook fan van.
Een prima comfortabele stoel dus waar je met gemak uren kan in zitten. Helaas wat aan dure kant voor de hoeveelheid plastiek die ermee gemoeid zit. Hier en daar een iets meer verfijnde afwerking had niet overbodig geweest voor deze prijsklasse. Die leuningen ga ik waarschijnlijk ooit vervangen door iets met wat meer klasse en comfort. Hadden ze hier nu gewerkt met een dun laagje foam onder kunstleer was het al een serieus verschil geweest qua look.
Als deze het ooit zou begeven, zal het weer een nieuwe zoektocht worden vrees ik. Tenzij de prijs super intressant is 😋