€ 365,- bij NBB.com

Ubiquiti UniFi Dream Machine Professional (EU-model) Review

2 december 2022, laatste update op 2 december 2022, 942 views Rapporteer
Product gekocht 0

Pluspunten

• Mogelijkheden
  • Unifi systeem
  • Firewall IDS en IPS
  • Ingebouwde switch
  • Glasvezel direct via SFP+

Minpunten

• Groot voor thuisgebruik
  • HDD had optioneel mogen zijn
  • Alleen brackets voor rackmount meegeleverd

Mooie router met hele uitgebreide functies. Wel een investering, maar dan kun je ook even vooruit. Heeft zelfs voor 10gbit ondersteuning dus toekomst bestendig. In combinatie met de Switch Flex mini's en twee U6 Pro's heel eenvoudig vanuit één interface te managen. Installatie verliep moeiteloos, adoptie van switches en AP's ging ook vlekkeloos. Heb een SFP module gebruikt om de glasvezel direct in de router te kunnen steken.

Heb direct IPS en IDS aangezet, country blocking aangezet. Ik merk geen verschil in snelheid met 1gbit internet. Met de USG was dit niet mogelijk.

VPN ingesteld en werkt prima, flink sneller dan met de USG. Kunnen we op vakantie gewoon onze Nederlandse TV kijken...

Andere opties zoals protect, videocamera's en talk heb ik niet in gebruik.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi Dream Machine Professional (EU-model)?

HDD had optioneel mogen zijn
Die is toch juist optioneel want er zit standaard gewoon een lege Bay in.
Ja mee eens, ik bedoelde met name de functie op zich en de fysieke ruimte die het inneemt. Qua functionaliteit heeft Ubiquiti eigenlijk geen consumentenrouter, je maakt vanaf de USG direct een hele stap naar de UDM-Pro. Qua afmetingen had het in de meterkast mooier geweest als het niet in rackformaat was, maar past wel.