Pokémon Violet & Scarlet Dubbelpakket, Switch Review

1 december 2022, laatste update op 1 december 2022, 729 views Rapporteer

Na het spelen van Scarlet leek mij het leuk om er een review over te schrijven, mijn vriendin heeft Violet met veel plezier gespeeld en uitgespeeld. We hebben beiden genoten van de beide games ondanks de grote framerate drops die hopelijk snel opgelost worden met een update.

Pluspunten

• Open wereld
  • Overworld Spawns
  • Raids
  • Het verhaal

Minpunten

• Framerate drops
  • Trainers gebruiken geen items
  • Shinies moeilijk te zien soms

Wij hebben beide games op release dag ontvangen vanuit Frankrijk, ik had wederom weer besteld bij Fnac.com vanwege de goede ervaring met hun en de mooie steelcases die hun voor dezelfde prijs als je in Nederland betaald erbij leveren. (zie foto)

Pokémon Scarlet en Violet voelen verfrissend aan door de open wereld en de overworld spawns, je merkt al vrij snel dat je afgeleid raakt door alles wat je tegenkomt want de wereld is erg levendig. Waar je ook maar kijkt links of rechts het maakt niet uit want overal zie je Pokémon spawnen, een item liggen, een Terra Raid of een Terra Pokémon lopen. Helaas is de performance hier en daar nog wel wat aan het schommelen, maar dit hield mij niet tegen om het spel te spelen want ik heb er vertrouwen in dat Game Freak dit met een grote update weet op te lossen en het spel over een tijdje soepel speelt.

Wij vonden beiden dat het verhaal verrassend goed in elkaar zit, in het begin heb je het misschien nog niet zo in de gaten maar na de post-game denk je daar als speler toch anders over. Gelukkig is dit verhaal niet snel door te spelen want voor sommige battles moet je zeker wel wat geleveld zijn, maar helaas gaat het levelen wel ontzettend snel door de bekende Exp-share (elke Pokémon krijgt XP na vangen, battlen). Wat het spel soms wel te makkelijk maakt , maar gelukkig niet tot grote irritaties aangezien er hier en daar wel een paar moeilijke battles zijn.

Over battles gesproken, ik merk wel vergeleken bij de oudere Pokémon games dat trainers weinig tot geen items gebruiken in een gevecht en dit is voor mij persoonlijk wel een groot gemis in deze titels. Juist het gebruik van items maakt een gevecht soms erg onvoorspelbaar, waardoor we vroeger soms gekke sprongen moesten maken in een gevecht. Nu hebben ze dan wel iets nieuws toegevoegd genaamd het Terastaal fenomeen, waar ik bij de eerste aankondiging niet zo om stond te springen maar ik ben hier tijdens het spelen van het spel zeker wel anders over gaan denken. De eerste keer dat de water gym leider een Fighting / Ice type op het veld gooide keek ik wel heel vreemd op, want dit is toch een water gym? Maar toen hij zijn Pokémon liet terastalliseren werd alles opeens duidelijk, want zijn tera type is een water type.

Shiny hunten gaat door de overworld spawns wel een stuk makkelijker maar door een kleine andere wijziging heeft Game Freak het ons wel gelijk een stuk moeilijker gemaakt en zijn shinies best makkelijk te missen, wat ook mij al is overkomen aangezien mijn profiel zegt dat ik er tegen 5 heb gevochten en ik mij er maar van 1 bewust ben. Game Freak heeft namelijk besloten om de sterretjes die shinies altijd laten zien bij het spawnen in de overworld weg te halen, waardoor je zelf veel meer op de kleuren moet letten.

https://tweakers.net/i/KDQukXUpMZxnvJb_SftF9QmGkRM=/620x/filters:strip_exif()/m/215060/1P0FUrnptGCcTGZgu1GTpH0PMa7exrfjjj28VkCZMshKTvef2p.png?f=620xauto https://tweakers.net/i/apTPw8m6bV2WJG1suovaoX315nU=/620x/filters:strip_exif()/m/215060/1P0FUr1IIlzAAJn7Xsh5KW9NYgGESI1YgBd5gWXzOXCySV6DeW.png?f=620xauto

Het weekend na release kregen we helaas beiden Corona en moesten we in isolatie waardoor ik ondanks de klachten de tijd probeerde te doden door Pokémon te spelen, doordat ik opeens zoveel extra tijd had om te spelen vloog ik door het spel heen. Vooral met de Pokédex ging het hard, zelfs zo hard dat ik hem voor de 8ste gym al compleet had. Wat normaal niet mogelijk zou zijn geweest als je zelf niet in bezit bent van 2 Nintendo Switches en beide games, maar dit geluk had ik wel.

Maar mijn Pokémon reis houdt natuurlijk niet op na het voltooien van de Pokédex, ik speel namelijk nog dagelijks. Lekker ronddwalen en op avontuur in de open wereld met de Shiny Charm op zak, hier en daar een wondertrade, een raid doen of de gymleiders dagelijks weer uitdagen.

Mijn eindoordeel is dat dit een erg vermakelijk spel is die ondanks de performance problemen een aanrader is voor iedereen die fan is van Pokémon.

Heb jij ook een Pokémon Violet & Scarlet Dubbelpakket, Switch?