ASUS Zenfone 9, 8GB intern, 128GB opslag Blauw Review

30 november 2022, laatste update op 13 december 2022, 185 views Rapporteer

Hele fijne, kleine, telefoon met een geweldige vingerafdrukscanner en absurd goede batterijduur.
Softwareupdates zijn tot nu toe vlot, maar volgens de berichtgeving gaan ze niet lang geleverd worden.

Pluspunten

• Batterijduur
  • Gimbal
  • Vingerafdrukscanner
  • Formaat

Minpunten

• Flinke camerabump

Featureset:
Wat mij betreft heeft de telefoon alle onderdelen die je wil. Draadloos opladen wordt door velen gemist, maar ik ben prima tevreden met de USB-C aansluiting. De 3,5mm headphone jack is een prettige toevoeging, vooral voor die obscure momenten dat je toch even een AUX-kabeltje wil aansluiten.
Uitbreidbaar geheugen via SD-kaartje zit er niet in, ik mis dat gevoelsmatig wel, maar in realiteit niet. Het komt niet voor dat de telefoon te vol is, dus het zou een nice-to-have zijn, maar niet meer dan dat.
De gimbal-functie is echt tof. De video-opnames worden er super stabiel van en zien er daardoor meteen gelikter uit.

Accuduur:
Ronduit geweldig. Ik laad hem niet verder op dan 80% en ik ga altijd naar bed met ~20%. Dit is met redelijk veel gebruik (want nog nieuw speelgoed). Bij spaarzaam gebruik denk ik echt dat 2 dagen op 1 accu mogelijk is.

Scherm:
Gewoon goed, goed te lezen in de buitenlucht, reageert goed, mooie kleuren.

Bouwkwaliteit:
Ik wil hier graag even aangeven dat een fysieke vingerafdrukscanner fantastisch is. Het is zoveel sneller dan een scanner onder het scherm en super accuraat. Voor de rest zit de telefoon gewoon goed in elkaar.

Beeldkwaliteit opname:
De foto's zijn prima, maar niet geweldig. De software van de groten (Apple, Google, Samsung) is duidelijk beter en zijn maken mooiere foto''s. Qua video is het gimbal-systeem dus een enorme plus.

Bereik:
Qua roaming is het gewoon goed, is me niet in positieve of negatieve zin opgevallen. Qua Wi-Fi is de telefoon erg ambitieus, waardoor je bij het verlaten van het huis soms net te lang verbonden blijft aan een Wi-Fi netwerk.

Gebruiksgemak:
Ik vind het formaat geweldig, ik kan eindelijk weer mn hele telefoon bereiken.

Design:
Ik heb de blauwe versie. Ik vind het leuk om geen zwarte telefoon te hebben. De camerabump is wel echt absurd, daar hadden wel wat millimeters vanaf gemogen.

Stabiliteit & Betrouwbaarheid:
Geen issues gehad.

Prijs:
Goedkoper is altijd fijner. Voor 600,- zou iedereen hem moeten kopen, nu is het alsof je een premium betaalt voor het kleinere formaat.

Heb jij ook een ASUS Zenfone 9, 8GB intern, 128GB opslag Blauw?