ASUS ZenWiFi Pro ET12 (2-pack) Review
28 november 2022, laatste update op 28 november 2022, 587 views
Rapporteer
Product gekocht
Ter vervanging van een Asus RT AC3200 heb ik besloten weer een Asus aan te schaffen als router. De form factor was belangrijk in mijn keuze.
Pluspunten
- Goede UI
- 2.5Gbps poorten
- Gebruiksvriendelijk
- Prima draadloze prestaties
Minpunten
- Prijzig
- Wifi 6e apparaten zijn er (nog) niet veel
In mijn speurtocht naar een nieuwe router zag ik meermaals de et12 Pro langskomen als een goede optie. Ik had gedacht om 1 router te plaatsen zonder hiervan een mesh setup te maken. Dit zou voldoende moeten zijn voor in ons ruime appartement, bovendien lag de prijs van een setje van 2 op zo'n 850 euro. Vervolgens zag ik hier op tweakers een prijsdaling naar 649 euro hier op Tweakers en begon ik toch te twijfelen om een setje aan te schaffen. Dit uiteindelijk toch maar gedaan!
Het setje werd mooi ingepakt geleverd en ook de installatie was relatief eenvoudig.
Waar ik eerder mijn router in de gang had hangen (grote zwarte spin volgens mijn vrouw), laat ik deze nu in de meterkast. Met een wired back haul naar de woonkamer waar ik de node vrij anoniem in een hoekje heb geplaast.
Bedraad is de afstand met een cat 6e kabel zo'n 26 meter. (via de oude leiding van mijn coax aansluiting)
Eerste indruk:
Waar ik op mijn iphone 14 pro in de woonkamer snelheden haalde van zo'n 400-500 Mbps up en down, haal ik nu tussen de 750-850 Mbps in de woonkamer op het 5Ghz netwerk. Apparaten bedraad aangesloten op de Node halen ook nagenoeg de door Caiway aangegeven snelheden. Dus de eerste indruk is goed tot nu toe!