22 november 2022, laatste update op 22 november 2022, 361 views
Rapporteer
Product gekocht
-Korte radio, dus makkelijk in te bouwen in beperkte ruimtes.
-Groot display (Voor 1-Din radio) en dus makkelijker navigeren door mappen.
-Zeer matig, tot slecht geluid! (Mist erg veel in de bas)
-Slechte equalizer.
-Onhandig geplaatste knoppen voor zoeken.
-Kleine tekst.
-Kleur van knoppen niet instelbaar.
Pluspunten
- Goed Display
- Relatief makkelijk navigeren door mappen.
Minpunten
- Geluid is slecht!
- Equalizer maakt niks beter.
- Positie van de knoppen onhandig.
- Afspeelvolgorde van mappen klopt niet.
- Kleuren van de verlichting niet in te stellen.
2 van 5 sterren (Slecht)
Omdat ik op zoek was naar een radio met een goed, groot display, was ik zelfs bereid om bij de goedkoopste aanbieder van deze radio, te wachten op een backorder, wat uiteindelijk meer dan 2 maanden heeft geduurd.
In mijn huidige auto past mijn oude radio niet, omdat de inbouwlengte beperkt is. Daarnaast is mijn oude radio enkel nog met USB en radio bruikbaar, de poort voor de SD-kaart en CD-speler werken niet goed meer.
Ik had eerst nog een andere radio van Kenwood gehad, die heel goed klonk, maar geen map namen wou weergeven, in plaats daarvan kreeg ik alleen maar nummers te zien. Erg lastig met een 128GB stick die bijna vol staat met MP3 mappen en sub-mappen. Bovendien kon je die nummers maar op 1 regeltje aflezen! Een minpunt dat bijna alle moderne radio's hebben.
Maar goed, terug naar deze JVC radio.
-Ik kon de radio kopen voor €149,- en dacht dat dit een goede prijs was, voor één van de weinige (of enige) moderne radio's met een fatsoenlijk display.
-Het grootste voordeel is voor mij dus het scherm, waar je gemakkelijk op kan navigeren door de mappen heen, omdat het wél meerdere tekstregels heeft (zij het een beetje klein en dus alleen instellen als je stil staat, of een bijrijder laten doen!).
-De verlichting heeft 2 dim standen.
-In theorie kun je er ook een achteruitrijcamera op aansluiten, welke ik op zich wel op de auto heb zitten, alleen de bedrading heb ik niet aangelegd, omdat daarvoor het interieur voor een groot deel gestript dient te worden en ook de achterbumper er af zal moeten! >__<
-Het geluid kan (voor de liefhebbers) lomp hard!
-De radio is mooi compact, dus inbouwen moet geen problemen opleveren.
-De ronde draaiknop is met een druk ook een pauzeknop. Handige feature die vreemd genoeg op mijn oude Kenwood ontbrak. Die kon ik wel muten, maar dan speelt het lied ondertussen door.
Helaas houd het daar denk ik een beetje op met de voordelen.
Dan nu dus, de nadelen:
-Zoals gezegd, is het aflezen van het display ietwat lastig, omdat de tekst vrij klein is.
-Het geluid is, zelfs als je de equalizer wil gebruiken, niet goed te noemen, of te krijgen. De boost van 'loudness' versterkt de bas wel ietsje, maar ook de hoge tonen en juist die hoef ik er niet bij te hebben, omdat de bas bijna geheel afwezig is en wanneer ik deze in de equalizer probeer te versterken, klinkt de muziek, alsof het onder water afgespeeld word.
-Wat betreft de equalizer: Er zitten een aantal presets op, die wel verschil in geluid geven, maar geen enkele vind ik goed klinken. Je hebt 1 custom profiel (Op mijn oude Kenwood had ik er 2, toch handiger), maar als je denkt dat je hiermee het geluid goed kan krijgen, helaas, dat gaat niet. Bijna de helft van de equalizer is besteed aan bas frequenties, waarvan een aantal niet eens hoorbaar gemaakt kunnen worden door normale auto speakers.
Dit lijkt er dan ook op te wijzen, dat je eigenlijk al verplicht bent deze radio te gebruiken in combinatie met een (actieve) subwoofer.
-Sowieso valt me op dat er op deze radio niet zo gek veel in te stellen valt, maar nu is deze radio dan ook wel €70,- goedkoper dan mijn oude Kenwood destijds was, dus misschien ben ik iets te veel 'luxe' gewend.
-De knoppen kun je niet op een andere kleur dan blauw instellen.
-De navigatie knoppen voor het zoeken van de mappen, zitten precies uit het zicht onder de grote ronde knop. Dit is extra lastig in mijn auto, waar de radio sowieso al een centimeter of 10 lager zit dan in veel andere auto's.
-Hoewel ik wel goed kan navigeren door de mappen en de radio ook de liedjes per map netjes in de juiste volgorde afspeelt, gaat hij alleen de verkeerde kant op, wanneer je album afgelopen is. In plaats van een map vooruit, gaat hij dus achteruit en dit kan ik nergens instellen, om dit in de juist e volgorde te doen. Heel raar!
Misschien dat dit ligt aan de USB stick?? Misschien moet ik het eens uitproberen met een kleiner formaat (32GB i.p.v. 128GB bijvoorbeeld) stick.
-Met de koude dagen herkent hij de USB stick niet, terwijl ik expres het frontje al in de radio laat (als je deze ontkoppelt, vergeet hij sowieso de afspeelpositie én moet je de USB stick ontkoppelen en weer inpluggen om deze te herkennen).
-Mocht je DAB+ willen hebben, dat model was op het moment van aankoop €50,- duurder!
Ik denk dat ik nog wel punten vergeet, maar ik denk dat het inmiddels wel duidelijk mag zijn, dat ik niet tevreden ben met deze radio.
Zoals gezegd in het equalizer gedeelte, misschien klinkt de radio wel een stuk beter als je gebruik maakt van een subwoofer, maar deze heb ik niet en wou ik eigenlijk ook niet aanschaffen. Vooral ook niet, omdat ik weet dat de speakers in deze auto prima kunnen klinken met een goede radio!
Oh ja, een doosje voor dat afneembare front krijg je er ook niet bij. Dat vond ik ook wel raar.