Samsung Galaxy A13 5G, 128GB opslag Zwart Review
21 november 2022, laatste update op 21 november 2022, 1.566 views
Rapporteer
Product gekocht
Beste Bang-for-Buck voor een simpele smartphone.
Een fijne smartphone die voor basis gebruik echt uitstekend is. de MediaTek Dimensity 700 is erg snel en gecombineerd met een grote batterij en LCD scherm erg energie zuinig!
Pluspunten
- Sneller dan je zou verwachten
- Prima scherm
- Fijne UI (vind ik)
- Batterij
- Fingerprint scanner
- Headphone Jack
Minpunten
- Camera
- beetje groot
- Laad tijd
Ik ben over gestapt van een OnePlus Nord 2 die 2x zo duur is, mooiere foto's maakt maar erg irritant software update beleid heeft. Bij Samsung is dat niet het geval, maar de a13 5g is net zo snel, maakt wel mindere foto's en is de behuizing volledig van plastic gemaakt, wat ik persoonlijk helemaal niet erg vindt, aangezien meeste smartphone behuizingen van glas zijn gemaakt.
Maar ik moet wel zeggen dat hij niet goedkoop aanvoelt en best wel stevig is.
Met de A13 5G krijg je naar mijn mening meer dan dat je er voor betaalt, behalve in het camera gedeelte. De camera maakt oke-ish tot matige foto's afhankelijk van het licht maar veel moet je er niet van gaan verwachten.
Zelf was ik hiervan op de hoogte aangezien ik al eens een showmodel in een winkel heb geprobeerd en ik het opzich wel mee vond vallen, maar dat is geheel subjectief aangezien ik echt amper foto's maak. Een groothoek lens mist hier ook wat ik niet erg vond maar zit tegenwoordig wel op veel smartphones.
De a13 vind ik verrassend snel en hapert weinig, ook het openen en laden van apps duurt niet lang. Soms is er wel een bugje in sommige apps hier en daar, maar daar heeft elk toestel wel eens last van.
Voor de rest kan ik alleen maar zeggen dat ik heel tevreden ben met deze smartphone en hier echt nog wel een flink aantal jaren mee ga doen.
Dus als je opzoek bent naar een betaalbare snelle smartphone met goed update beleid en maak je weinig foto's? Dan raad ik de A13 5G aan.
PS. De 4G versie van de A13 zou ik lekker laten liggen vanwege de processor, deze is heeeeel erg traag en loopt vaak vast. (heb dit zelf meegemaakt met een showmodel en onderzoek gedaan op internet)