Samsung OLED QD S95B 65" Zilver Review
19 november 2022, laatste update op 19 november 2022, 260 views
Rapporteer
Testpanel
Het is een zeer fijne TV met prachtige kleuren en native 4K scherpte! Het scherm is erg dun en het design misstaat niet in een huiskamer. Het geluid had iets voller gemogen en het navigeren door het menu heeft wat aandacht nodig, maar ondanks dat is het een gave TV!
Pluspunten
- Hoge kwaliteit
- Mooi design
- Prachtige kleuren en contrast
Minpunten
- Afstandsbediening is minimaal
- Navigeren door het menu is soms langzaam
- Geluid is wat vlak
>Eerste indruk:
Wat een prachtig groot 65-inch scherm, mooi design en dunne randen! Het voetstuk is wat eenvoudig van aard, maar misstaat het scherm niet. De TV is erg dun en voelt wat breekbaar aan bij het uitpakken en daardoor (mede door de grootte) te onhandig om zelfstandig neer te zetten. Gelukkig was het daarna eenvoudig aan te sluiten zonder onnodige poespas. Wat me opviel is dat er geen volume-knoppen en een standby-knop zijn. Er is dus geen manier om de TV met een schakelaar echt uit te schakelen. Daarnaast komt de TV met een wat karige afstandsbediening met nauwelijks knoppen, echter heeft deze wel een ingebouwde accu heeft en een lichtsensor waarmee hij zichzelf zelf kan opladen, handig!>Eerste ervaring:
De setup wizard en deze was vlot en erg mooi in beeld gebracht. Dankzij de optie om de TV middels Samsung SmartThings op je mobiel (via Bluetooth) te activeren werd het draadloos netwerk automatisch ingesteld. Het navigeren door het menu en de opties was een wisselende ervaring, soms zit er wat vertraging. Vervolgens heb ik de decoder aangesloten en de TV detecteerde dit en kwam met de optie om deze met dezelfde afstandsbediening te gaan gebruiken zonder dat ik dat daarom vroeg, dit was erg handig en werkte meteen! Vervolgens vernam ik wel dat alle kleurenregisters standaard vol open stond ingesteld en dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik heb deze naar Film stand ingesteld wat vaak wel het meest natuurgetrouwe beeld oplevert. Het geluid klonk standaard best oke en dankzij een optie gaf deze meer laag, maar door de missende klankkast is het toch wat vlak.
Vervolgens keken we naar de beeldkwaliteit en ook hoe het 1080P signaal werd ge-upscaled naar 4K en dit ziet er naadloos uit, geen artifacts en met variabele refreshrate door de snelle videoprocessor. Dankzij de OLED techniek is zwart echt zwart en dat geeft een prachtig contrast! Vervolgens heb ik de smart functies getest door een prachtige 4K HDR video te streamen en dit werkte middels de ingebouwde streaming apps direct out-of-the-box. Daarna Netflix ingesteld en dit ging erg vlot en snel samen met het Netflix Calibration video profiel wat als optie naar voren kwam voor nog meer contrast bij donkere scenes. Daarnaast wordt HDR10 en HDR10+ ondersteund, maar Dolby Vision helaas niet wat wel jammer is voor een TV met deze specificaties. De kijkhoeken zijn overigens erg goed, ik heb de kleuren en contrast niet zien verslechteren als je langs de rand kijkt.>Conclusie:
Mijn eerste indruk is dat het een zeer fijne TV is met prachtige kleuren en native 4K scherpte! Het kleurbereik is erg breed, HDR10 komt erg mooi uit de verf en zwart is perfect donker dankzij de OLED techniek. Het scherm is erg dun en het design misstaat niet in een huiskamer. Het geluid had iets voller gemogen en het navigeren door het menu heeft wat aandacht nodig, maar ondanks dat is het een gave TV!