Tja, de snelste 'netbook' die er is, is het omdat alles wat geen Atom-cpu heeft per definitie geen netbook is, dual-core of niet. Is het een Arm-cpu dan is het een smartbook. Is de cpu een ULV-versie Core iX, Core 2 Duo, Pentium of Celeron dan is het geen netbook maar een subnotebook, ultra-portable of thin-and-light notebook.
Is de cpu afkomstig van AMD dan is het helemaal niets.
En dat de gpu heel veel sneller is als wat je in de meeste notebooks tegenkomt is niet helemaal waar. Tot ongeveer 1-1½ jaar geleden zag je massa's notebooks met fatsoenlijke igp's (nVidia en Ati) ongeacht of de cpu van Intel of AMD was. Echter sinds de komst van de Core i7, i5 en i3 zijn alle notebooks met deze cpu's (behalve de extreem dure, zoals gaming-notebooks) enkel nog uitgerust met Intel GMA-igp, terwijl ze verhoudingsgewijs schreeuwend duur zijn. (Mogelijkerwijze zijn intel-cpu en intel-chipset samen zo duur geworden dat er binnen hetzelfde budget niets meer mogelijk is).
Sterker nog, ook de varianten die nog wel een Core 2 (duo/quad) of andere oudere type cpu hebben, en dus rond een nVidia-chipset opgebouwd zouden kunnen worden, krijgen slechts GMA-graphics mee.
(NB: in de pricewatch zie je er nog wel een paar, maar in het aanbod op diverse sites en bij fysieke winkels is het enkel GMA.)
Mijn voorkeur zou op dit moment uitgaan naar de Asus 1215T met AMD Athlon II Neo K125-singlecore met kloksnelheid van 1,7GHz
nieuws: Asus brengt Eee PC's met AMD-cpu's en Atom-dualcore uit,een soortgelijk exemplaar met een Athlon II K325 of Neo X2 L625 dualcore zoals de MSI Wind12 U250-027NL, Lenovo Thinkpad Edge 13 (ok, alweer groter).
Verder een nette review. Wij zijn sinds kort over van een Acer 7520 (17" dus helemaal niet vergelijkbaar) naar een PB (ook 17") en mij bevalt de toetsenbordlayout van de PB ook stukken beter als van de oude Acer.