€ 969,42 bij Amazon.nl Marketplace

LG UltraGear 32GP850-B Zwart Review

16 november 2022, laatste update op 16 november 2022, 326 views Rapporteer

Topmonitor voor een prima prijs! Uitgebreide featureset, lekker simpel design en werkt out of the box al geweldig. Geen problemen met de 180Hz overclock, ook niet in combinatie met adaptive sync. Geweldige kleurenweergave en razendsnelle responstijden zorgen voor een topervaring in games.

Pluspunten

• snelle responstijden
  • 180Hz overclock met adaptive sync
  • strak design
  • geweldige kleurweergave
  • geen (reverse) ghosting
  • overzichtelijk OSD

Minpunten

• af en toe coil whine
  • Nvidia G-sync sticker
  • vrij korte meegeleverde kabels

Topmonitor voor een prima prijs. Omdat ik vrij ver bij mijn monitor vandaan zit (+-75cm), ben ik van 27" naar deze 32" monitor overgestapt. Ik ben zeer tevreden over de goeie responstijden, waardoor ik met de "fast" response time setting totaal geen last heb van ghosting. Dit geldt zowel voor games die met adaptive sync rond de 60fps/Hz halen, als wanneer de monitor op de volle overclocked 180Hz loopt. Freesync werkt perfect met mijn AMD gpu.

Kleuren zijn out of the box al super accuraat. Ik heb geen volle calibratie gedaan, maar de kleuren wel vergeleken met mijn andere (wel gecalibreerde) 10-bit IPS monitor.

Ook is het OSD-menu makkelijk te bedienen. Enkele joystick midden onder en een vrij intuitief menu. Alle settings zijn vrij makkelijk terug te vinden. Ook is het mogelijk om het idle-lampje uit te zetten.

Een paar kritische minpuntjes vind ik de relatief dikke onderrand (niet zo gek bij zo'n grote monitor, maar toch zeker bijna 2 keer zo dik als bij mijn 27" Gigabyte G27Q) en de Nvidia G-sync sticker linksonder. Nou kan je die er natuurlijk afhalen, maar ik heb geen idee in hoeverre dat sporen/schade achter gaat laten. Nog een minpuntje is dat mijn specifieke monitor af en toe last heeft van wat coil whine. Dit verdwijnt na een paar minuten weer, dus ik vind het niet heel storend.

Heb jij ook een LG UltraGear 32GP850-B Zwart?