HP Envy x360 2-in-1 15-ey0150nd Review
13 november 2022, laatste update op 13 november 2022, 689 views
Rapporteer
Product gekocht
Zeer goede laptop voor een redelijke prijs. Hoge bouwkwaliteit en goede prestaties. Batterij is goed mee te leven, kan beter. OLED scherm is erg kleurrijk. Het geluidssysteem is bovengemiddeld.
Pluspunten
- Hoge kwaliteit
- Robuust gebouwd
- Goed geluid voor een laptop
- OLED scherm
Minpunten
- Geen fn-lock toets
- Batterij kan beter
Het OLED scherm geeft een geweldig kleurrijk beeld. In combinatie met het touchscreen erg veelzijdig in gebruik. In vergelijking met mijn s21 is het scherm gelijk qua kwaliteit. Ietsjes koeler qua kleuren. Windows HDR implementatie is nog steeds niet geweldig.
De ergonomie is erg aangenaam. De laptoprand snijdt niet in je polsen en er is genoeg ruimte voor je polsen om comfortabel te typen. Ook de trackpad is van goede kwaliteit. Als medewerker bij de Media Markt heb ik veel trackpads getest en deze valt zeker onder de beste. De Mac trackpad neemt wel de troon. Ik ben een mechanisch toetsenbord gewend, maar het toetsenbord van de Envy-lijn is heel goed mee te leven. Ook weer een van de betere die ik getest heb.
Dan de feature-set. De laptop heeft zoals eerder genoemd een touchscreen, deze ondersteund MPP 2.0. Echter heb ik nog geen pen. De camera kan worden geblokkeerd door een toets die om Windows heen verbinding heeft met de camera. Verder zit er voor de camera een shutter wat door de camerablokkeertoets licht blokkeert. Ook de ondersteuning voor Windows Hello gezichtsherkenning is ideaal voor het ontgrendelen van de laptop. Verder zit, zoals te verwachten valt voor de prijs, er toetsenbord verlichting in de laptop.
De laptop is met dagelijkse bezigheden zoals video's kijken en documenten maken doodstil. De ventilatoren gaan pas aan als er een daadwerkelijke load op de processor komt, of de laptop te warm wordt (Dit komt niet voor aan een bureau).
De volledig metalen behuizing zorgt voor een premium gevoel. Ook is er nauwelijks beweging in te krijgen qua deck flex. De scharnieren zijn stevig en wiebelen minimaal bij gebruik van het touchscreen. Openen met één hand is mogelijk, maar niet gemakkelijk.
(Disclaimer, ik heb 20% personeelskorting ontvangen op dit product.)