€ 369,95 bij bol Plaza

Google Pixel 6a Zwart Review

10 november 2022, laatste update op 10 november 2022, 913 views Rapporteer

Prima telefoon in het middensegment met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Betrouwbare dual-simfunctionaliteit (fysieke sim + e-sim) en camera. Opladen gaat eerder traag, de vingerafdrukscanner is aanvaardbaar, de camera is zeer goed en doet z'n werk ook bij weinig licht naar behoren.

Pluspunten

• camera
  • dual-sim

Minpunten

• lange laadtijd

Een broodnodige upgrade naar het betere middensegment - voorheen veel te lang blijven hangen in de budgetmodellen van Samsung.

Voor een zogezegd kleine telefoon is deze Pixel 6a nog steeds stiekem wat te groot, maar veel alternatieven zijn er dezer dagen niet. De Nothing Phone leek me als alternatief nog iets te onderontwikkeld qua gebruiksgemak.

Een positief punt dat in veel internetreviews te weinig belicht wordt: de dualsim-functionaliteit. In deze telefoon functioneert die met een combinatie van één fysieke simkaart en één e-sim. Het switchen tussen beide kaarten (bijvoorbeeld om over te schakelen tussen mobiele databundels) gaat vlot en werkt goed in het buitenland. Ook de dual stand-by werkt vlekkeloos en heeft naar mijn aanvoelen weinig invloed op de batterij.

De camera is voor deze prijs uitstekend, al was ik weinig gewend. Ook de nachtmodus is meer dan degelijk.
De vingerafdrukscanner op het scherm is fijn gepositioneerd en werkt aanvaardbaar.

Het heeft me even gekost om me alvast de illusie van privacy te geven - Google vindt altijd wel een bijkomende instelling uit die ergens verborgen in een submenu zit. De standaard meegeleverde bloatware van Sony en Samsung was echter nog vervelender.

Deze telefoon werkt alvast ook beter samen met m'n Garmin-horloge dan twee vorige toestellen. De Pixel maakt snel verbinding, houdt die goed vast en doet verder wat ie moet doen.

Het grootste minpunt voor mij: hij laadt traag. Echt traa-haag. Ik ben niet bijzonder haastig ingesteld, maar deze jongen absorbeert wel heel langzaam energie.

Heb jij ook een Google Pixel 6a Zwart?