Wharfedale Diamond 220 Rosewood Quilted Review

pbrem Newbie
9 november 2022, laatste update op 9 november 2022, 536 views Product gekocht

Wharfedale Diamond 220 Rosewood Quilted

Kan niet beter voor deze prijs! Top speakers!

Pluspunten

• Zeer veel detail
  • Mooire diepe bas
  • Prachtig design
  • Bodemplaat met rubberen dopjes voor demping
  • Mooie sjieke houtkleur met hoogglans front
  • Weer genieten van ouderwets stereo op werkkamer
  • Bi-Wire mogelijk

Minpunten

• Energierekening gaat omhoog, luister weer veel muziek met oude versterker
  • Door muziek luisteren minder tijd voor andere zaken

Ik was voor de werkkamer op zoek naar een set mooie boekenplank speakers. Natuurlijk mooi kwa geluid maar het oog wil ook wat..... Nav diverse reviews bij de Wharfedale diamant 220 uitgekomen. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om muziek te luisteren maar wat zit er toch ook veel rotzooi bij..... Na de komst van dolby jaren geleden verdween die mooie stereoklank waar ik in de jaren 80 zo van kon genieten. Uiteindelijk weer gevallen voor vintage Hifi en voor in de huiskamer een prachte Onkyo Integra set met A-8070 versterker bijelkaar verzameld. Samen met een paar Monitor Audio zuilpspeakers was die mooie stereosound weer helemaal terug. Wat een genot!

Op de werkkamer heb ik voor de hobby een prachtige oude vintage stereoset set van Aristona (Philips) staan. Volgens mij zeer zeldzaam (In de Philips uitvoering is er genoeg). Een aantal jaren geleden via marktplaats kunnen kopen. Zat na ruim 35 jaar nog nieuw in de doos...... Eigenaar was na aankoop spijtig genoeg overleden en spul was op zolder beland in originele dozen met alles erbij. Er zat geen krasje op en alleen het cassettedeck moest (zoals alle Philips decks uit die tijd) van nieuwe tandwielen voorzien worden. Na een avondje klussen was dit euvel snel verholpen. Helaas zijn zuilspeakers geen optie in de werkkamer dus ging ik op zoek naar compacte speakers die toch dat mooie volle stereogeluid geven.

Na diverse reviews gelezen te hebben besloten om voor deze Wharfedale te kiezen. Het eerste wat me opviel toen ik ze binnenkreeg was het gewicht. Dit is geen goedkope troep! Bij het uitpakken was ik vervolgens verrast door het prachtige design met zwarte hoogglans fronten en mooie matte donkere houtlook zijpanelen. Na het aansluiten de Aristona ST2453 Versterker wist ik niet wat ik hoorde. Deze set inmiddels 38 jaar oud!!! speelt de sterren van de hemel! Als we het dan toch over duurzaam moeten hebben...... Om toch een beetje met de tijd mee te gaan heb ik op de aux ingang van de versterker een bluetooth adapter (Philips AE2A700O) aangesloten en speel ik via Apple Music Lossless audio af. Fenomenaal wat een mooi geluid! ieder detail is te horen en er worden prachtige bassen weer gegeven. Hoog, midden laag, het is heerlijk in balans.

Natuurlijk zijn een paar grote zuil speakers nog beter en zal iedereen toch weer een andere ervaring hebben.
Ik kan alleen maar constateren dat ik al vele speakers geprobeerd heb ik mijn leven maar dat deze wat mij betreft (en al zeker gelet op de prijs....) een hele dikke 10 verdienen!

Nog meer genieten van muziek, daar was het om te doen!

Heb jij ook een Wharfedale Diamond 220 Rosewood Quilted?