BlackBerry Curve 8520 Zwart (Vodafone-prepaid) Review
Ik ben sinds een paar dagen in het bezit van de BlackBerry Curve 8520 van Vodafone. Ik ben echt zeer tevreden over de BlackBerry. Hiervoor had ik een Samsung Omnia, maar dat was echt de slechtste telefoon die ik ooit heb gehad. Inhoud van de doos De BlackBerry wordt geleverd in een prachtige zwarte doos met zilvere letters. In de doos zit de BlackBerry, lader, USB kabel, handleidingen, installatie-DVD, vodafone-simkaart. De eerste indruk Als je de BlackBerry aanzet zul je eerst een laad-scherm krijgen. Dit zal lang duren, maar geen zorgen, dat is normaal. Nadat de BB is opgestart kom je in het beginscherm. Hier vind je een aantal snelkoppelingen. Je kunt naar het volledige menu gaan door op de BlackBerry toets te drukken.
Pluspunten
- Prijs: €200,-
- QWERTY-toetsenbordje
- Erg stabiel en gemakkelijk OS
- Mooi design
- Goede geluidskwaliteit
Minpunten
- OS is een beetje saai
- Weinig leuke apps
Inhoud van de doos
De BlackBerry wordt geleverd in een prachtige zwarte doos met zilvere letters.
De eerste indruk
Design
Het design van de BlackBerry Curve 8520 is typisch een BlackBerry. De BlackBerry is niet te breed en ligt lekker in de hand. De achterkant bevat een camera en de batterijklep is mooi vormgegeven. De bovenkant bevat 3 media-toetsen.
De linkerzijkant bevat een headset-aansluiting, een mini-usb aansluiting en een sneltoets die je zelf kunt instellen. De rechterzijkant bevat twee knoppen om het geluid te bedienen. Daaronder bevind zich nog een sneltoets naar de camera.
Op de voorkant vind je een aantal knoppen: de belknop, de menutoets, de terug-toets en de ophangknop. In het midden vind je een trackpad. Het trackpad is mooi weggewerkt in het design en hij reageert perfect. Verder is de BlackBerry lekker licht en glijd hij niet snel uit je hand vanwege de rubberen zijkanten.
Batterij
Mijn Samsung Omnia was met een beetje internetten en sms'en al binnen een uurtje of 3 leeg, daarom ben ik ook zo verbaasd dat de BlackBerry met al zijn software het zo lang uithoud. Ik heb de BB gistermiddag opgeladen, en er de rest van de dag mee gespeeld. Ik Twitter ook heel veel, en gebruik vaak de browser, en nu de volgende dag, heeft hij nog 3 streepjes batterij.
Volgens de specificaties heeft de Curve 8520 een 1150 mAh Lion batterij met een gesprekstijd van 4u en een standby-tijd van 408 uur. Dit haalt de BB gemakkelijk. Ik ben gewoon niet meer gewend dat ik een paar dagen met een telefoon kan doen, zonder hem op te laden, en da's natuurlijk fijn.
Gebruik
De BlackBerry werd netjes geleverd met BlackBerry OS 5.0.0.681, de nieuwste software. Als je de BB aanzet. krijg je een BB-schermpje met een laadbalkje eronder. Als het OS geladen is, wordt je verwelkomd door een introductie. Hierna kom je in het beginscherm, wat er erg rustig en duidelijk uitziet. Je ziet de tijd, je kunt het geluid aanpassen, en je ziet 5 snelkoppelingen. Wat je eerst moet doen om de PrePaid Blox (gratis tot 31 december 2010) te activeren is één telfoongesprek voeren, 10 minuten wachten, batterij eruit en er weer in. En dan start de telefoon opnieuw, en kun je gaan emailen, sms'en en WiFi-en.
Je kunt je Applicaties downloaden in BlackBerry AppWorld. Het kan zijn dat je dit eerst moet downloaden van de mobiele BlackBerry website. Ik vind wel dat de BlackBerry-apps wat magertjes zijn. Als je het vergelijkt met de iPhone heb je veel minder leuke apps op de BlackBerry. Als je even zoekt heb je wel wat leuke apps te pakken, maar meer dan dat ook niet. Aanbevelingen zijn de Twitter, Hyves en FaceBook app. Ze werken allemaal goed en snel op de BB.
De trackpad: werkt echt geweldig! Je moet er even een dagje aan wennen maar daarna werkt hij echt fantastisch. Zelfs als je de trackpad amper aanraakt dan schiet je nog door de menuutjes heen (op een positieve manier natuurlijk)
Het toetsenbordje: Het is een dag of 2 wennen maar daarna kun je prima typen met dit toetsenbordje. Alles zit op een logische plek en toetsen voelen lekker stevig aan. Door op [alt] te drukken kun je de tekens die boven de letters staan invoeren. Met [shift] kun je hoofdletters typen.
BlackBerry OS
Het OS ziet er erg simpel uit, vooral als je iOS of Android gewend bent. Al ziet BB OS er wel honder keer beter uit dan Windows Phone, dat is namelijk helemaal vreselijk... Het OS is simpel, maar duidelijk. Wil je internetten? Dan klik je op het wereldbolletje. Wil je je agenda bekijken? Dan klik je op het kalendertje. Het is allemaal heel gemakkelijk. Toch als je wat dieper in het OS gaat worden de menu's wat saaier. Maar ook hier geldt: het is wel duidelijk. Je kunt de snelkoppelingen op de beginpagina aanpassen, en je kunt thema's downloaden om je BlackBerry helemaal naar je eigen smaak te zetten.
Geluid en media
Aan de bovenkant zitten 3 mediaknoppen, dat is heel handig als je bijvoorbeeld net de browser hebt opgestart, maar niet terug wilt naar het muziekmenu om een ander liedje op te zetten, dan gebruik je gewoon de mediatoetsen.
Het geluid van de BlackBerry is prima. Niet meer en niet minder. Een nokia is natuurlijk altijd beter maar het geluid van de 8520 is gewoon prima. De headset die je erbij krijgt is ook gewoon van prima kwaliteit, meer kan ik er niet over zeggen.
In het mediamenu kun je muziek, video's foto's ringtones, memo's, videocamera en een recorder voor spraakmemo's vinden. Ook als je wat dieper in het mediamenu gaat wordt het wat saaier allemaal. Maargoed, niets aan te doen...
De Curve is een instapmodel: hij is goedkoop (€200,-), heeft geen GPS of 3G en een camera van maar 2MP.
Maar: het is echt een prima toestel. Hij doet wat hij moet doen, en hij doet dat ook nog eens snel en zonder haperingen. Het trackpad werkt echt geweldig. Als ik deze telefoon eens vergelijk met mijn Omnia (die ook nog eens veeeel duurder was) is deze echt honderd keer beter. En ik ga er echt nog wel plezier aan beleven.