€ 134,90 bij Dustin

Shure SRH840A (2022) (Zwart) Review

6 november 2022, laatste update op 7 november 2022, 508 views Rapporteer

Heel mooi geluid, isoleert heel goed van omgevingsgeluid.

Pluspunten

• Prachtig geluid met heel veel detail
  • Isoleert goed van omgevingsgeluid
  • Afneembare kabel
  • Kabel maar aan één kant van je hoofd
  • Comfortabel
  • Twee jaar garantie

Minpunten

• Kabel geluid
  • Hoge tonen wellicht wat scherp
  • Weinig beschermend transport tasje

Inleiding
Ik zocht een nieuwe koptelefoon voor pc gaming (mic niet noodzakelijk), met de voornaamste eisen: degelijk is, een goed geluid en over de oren. Een kabeltje lijkt me handig omdat de bluetooth connectie tussen mijn Sony wh-1000xm3 (voornamelijk voor werk) en de pc soms wat stottert. Daarnaast heb ik een kabeltje tot nog toe nooit echt storend gevonden en lijkt het me beter vanuit duurzaamheidsoogpunt. Omdat ik niet nog een losse versterker wil kopen mag de impedantie natuurlijk niet te hoog zijn.

Mijn huidige koptelefoon is een Philips SHP 8500, een semi-open back koptelefoon, maar daarvan is de kabel kapot en sommige plastic onderdelen zijn het aan het begeven.

Na lang wikken en wegen uiteindelijk voor deze gekozen, omdat hij aan mijn eisen lijkt te voldoen.
In de doos
De verpakking is netjes, en bijna helemaal papier. Hij wordt geleverd met een losse kabel, een opbergtas je en een verloop naar 6,3 mm.

De kabel steek je in draai je met een kwartslag vast. Natuurlijk mooi dat deze daardoor te vervangen is. De aansluiting aan de kant van de koptelefoon is alleen niet standaard.

Het tasje had van mij eigenlijk niet gehoeven in deze vorm: het biedt namelijk maar weinig bescherming voor de koptelefoon. Een harde case zoals bij de Sony was denk ik beter geweest.
Draagcomfort
De Shure zit bij mij comfortabel en komt zeer degelijk over en is redelijk makkelijk in te stellen op de grootte van je hoofd. De pads sluiten fijn aan om het hoofd en er is voldoende ruimte om mijn (niet kleine) oren. Die ruimte is er natuurlijk ook om de 40 mm drivers te accommoderen.
Geluid
Daar draait het eigenlijk toch wel om bij dit soort koptelefoons. En dat is een kwestie van smaak en hangt ook voor een deel af van je apparatuur.

Voor muziek (via stereo of mijn telefoon (Samsung S10)) vind ik deze koptelefoon echt geweldig. Ik hoor details in zowel bas als in de hoge tonen, die ik niet eerder gehoord heb, ook niet met mijn Sony. De bas vind ik echt goed strak,maar niet te dik aangezet. De hoge tonen zorgen voor een helder getailleerd beeld. Ik kan me wel voorstellen dat het voor sommige muziek en/of smaken misschien af en toe wat schel is.

Qua geluidsisolatie zit het eigenlijk ook helemaal goed. Het is puur passief, maar voor thuis of in de trein is het ruim voldoende. Je hoort nauwelijks wat als iemand op normaal volume tegen je praat. In mijn geval is dit echter ook een nadeel, ik kan namelijk noch mijn kinderen, noch mijn vrouw horen en dat is niet altijd handig (soms wel erg fijn natuurlijk ;) ).

Een klein minpuntje is dat je wel wat kabel geluid mee krijgt als je tegen de kabel tikt of schuurt. Als je muziek luistert of gamet stoort het niet, maar ik merk het meer dan bij mijn Philips.

Echter, is deze koptelefoon voor gamen met mijn pc (Gigabyte Aorus Pro moederbord) niet helemaal ideaal. Of het nu aan de tekortkomingen ligt in het geluid van de spellen, of in die van de dacs of de versterking, de koptelefoon legt ze genadeloos bloot, juist doordat hij in de hoge tonen zo gevoelig is.

Met muziek van Spotify op de hoogste kwaliteit via mijn pc, viel me dat minder op.
Als je alleen muziek luistert en je een redelijke geluidsbron tot je beschikking hebt, kan ik deze koptelefoon echt aanraden voor een luistersessie. Ik heb er echt van genoten.
Voor gamen werkt hij, voor mijn pc jammer genoeg niet zo goed. Maar als het je wat lijkt, probeer het vooral uit, ik kan me voorstellen dat met een ander mobo of dedicated geluidskaart hij wel goed uit de bus komt.

Heb jij ook een Shure SRH840A (2022) (Zwart)?

Mooie review, ik heb 2 van deze koptelefoons en ben het met je eens.
Naast deze heb ik een DT770 pro welke ik iets beter vind voor op de PC.

Ps, ik heb nu al wel 2x meegemaakt dat de beugel breekt... (groot hoofd denk ik :P )
Bij de 840 of 840A?
Ik heb hem ook, nu hopen dat het plastic niet snapped zoals bij de 840 het geval was ;)