€ 68,90 bij ALTERNATE.nl

Inter-Tech IM-1 Pocket Review

6 november 2022, laatste update op 11 november 2022, 1.612 views Rapporteer

Kort: heel fijne kast, compact maar toch fijn om mee te werken.
Ik zocht een compacte kast, en deze is prima. 12 cm fan, 8 cm fan, ATX voeding, uATX mob, het past prima.

Pluspunten

• Mooi en compact
  • Panelen aan alle kanten makkelijk afneembaar
  • Makkelijk om aan te werken
  • Stoffilters in de panelen
  • Standaard onderdelen passen
  • Voldoende mogelijkheden voor veel 2.5 inch disks
  • Strak uiterlijk

Minpunten

• Hoge CPU koeler blokkeert disks achter zijpaneel
  • 230-volt snoertje van voeding zit klem (Cooler Master V550 Gold-V2)
  • Mobo met aansluitingen aan onderkant botst met fans in het onderpaneel

Ik wilde een compacte kast en daar zijn er niet veel meer van. En ik wilde ook nog uitbreidingsmogelijkheden hebben. En dat is dus gelukt met deze aankoop.

Het is een kast met veel mogelijkheden en flexibiliteit, maar niet alles is tegelijk te gebruiken. In mijn geval zijn de onderdelen:
  • Gelid Solutions Tranquillo 5 koeler
  • Cooler Master V550 Gold-V2 PSU
  • Asrock B550M STEEL LEGEND moederbord
De kast heeft 3 universele carriers: bovenin, onderin en achter het zijpaneel.

Met een koeler als de Gelid kan je het paneel aan de zijkant niet meer plaatsen (raakt net de koeler, lijkt me niet goed). Terwijl dit een prima plek is voor een intake-fan of wat 2.5 inch disks. Een koeler van 13 cm hoog is prettiger. (De Gelid geeft wel een goede luchtstroom de kast door omdat ie zo strak zit.)

De voeding zit binnenin de kast. Er is een soort verlengsnoertje van achterpaneel naar de voeding dus. Op de Cooler Master voeding zit dat net op een plek dat het stekkertje wel past, maar de kabel ook behoorlijk klem zit. Het past, maar had eleganter gekund. En Cooler Master voeding heeft nogal stugge kabels, en er is geen "reserve ruimte" om die kabels weg te werken. Het past echter wel.

Het Steel Legend moederbord heeft veel aansluitingen aan de onderkant. Dat is een prima plek voor een 12 cm intake fan, maar als je die aansluitingen wil gebruiken past daar geen fan meer. Het is wel fjin die aansluitingen daar te hebben voor de bouw, want als je het zij- en onderpaneel afklikt kan je er prima bij.
Edit: er zitten extra gaatjes in de fandrager waarmee je de fan uit het midden kan monteren.

Het moederbord en de voeding zitten erg dicht op elkaar. Het moederbord heeft 4 keer een SATA-connector waar de kabels van de zijkant worden ingestoken. Dat wordt gelukkig net niet geblokkeerd door de voeding. Maar let daar op als je een moederbord uitzoekt.

In de configuratie zoals hier beschreven kan er nog een 23 cm lange videokaart in. Dan zitten de kabels in een prop onder de voeding.

Heb jij ook een Inter-Tech IM-1 Pocket?

Beter koop je een 140mm diepe ATX voeding als je een ATX voeding in deze behuizing wilt gebruiken.
De EVGA G7 ATX series voedingen zijn zelfs maar 130mm diep.

[Reactie gewijzigd door HugoBoss1985 op 23 juli 2024 02:50]

Ik vraag mij af hoe de ATX voeding wordt aangesloten.
In de gedownloade handleiding heb ik dit niet terug kunnen vinden.
Op basis van foto's vermoed ik, dat vanaf de 220V aansluiting aan de achterkant een zwarte kabel naar voren loopt met daaraan een (haakse?) connector, die in de ATX voeding gaat.
Is hier iets over te zeggen en eventueel een foto te plaatsen?

En hoe is de airflowvan de ATX voeding.
Op 1 van de foto's zie ik, dat de fan van de voeding aan de frontkant zit.
Lijkt mij logisch, koude lucht via front door de voeding en dan boven eruit.
Klopt dit?

Maar is de plaats van deze voeding ook niet een obstakel voor de algehele airflow door de kast van front naar achteren?
En in mijn zoektocht kwam ik ook tegen FSP CST350 PLUS
Volgens mij identiek.