Ik wilde een compacte kast en daar zijn er niet veel meer van. En ik wilde ook nog uitbreidingsmogelijkheden hebben. En dat is dus gelukt met deze aankoop.
Het is een kast met veel mogelijkheden en flexibiliteit, maar niet alles is tegelijk te gebruiken. In mijn geval zijn de onderdelen:
- Gelid Solutions Tranquillo 5 koeler
- Cooler Master V550 Gold-V2 PSU
- Asrock B550M STEEL LEGEND moederbord
De kast heeft 3 universele carriers: bovenin, onderin en achter het zijpaneel.
Met een koeler als de Gelid kan je het paneel aan de zijkant niet meer plaatsen (raakt net de koeler, lijkt me niet goed). Terwijl dit een prima plek is voor een intake-fan of wat 2.5 inch disks. Een koeler van 13 cm hoog is prettiger. (De Gelid geeft wel een goede luchtstroom de kast door omdat ie zo strak zit.)
De voeding zit binnenin de kast. Er is een soort verlengsnoertje van achterpaneel naar de voeding dus. Op de Cooler Master voeding zit dat net op een plek dat het stekkertje wel past, maar de kabel ook behoorlijk klem zit. Het past, maar had eleganter gekund. En Cooler Master voeding heeft nogal stugge kabels, en er is geen "reserve ruimte" om die kabels weg te werken. Het past echter wel.
Het Steel Legend moederbord heeft veel aansluitingen aan de onderkant. Dat is een prima plek voor een 12 cm intake fan, maar als je die aansluitingen wil gebruiken past daar geen fan meer. Het is wel fjin die aansluitingen daar te hebben voor de bouw, want als je het zij- en onderpaneel afklikt kan je er prima bij.
Edit: er zitten extra gaatjes in de fandrager waarmee je de fan uit het midden kan monteren.
Het moederbord en de voeding zitten erg dicht op elkaar. Het moederbord heeft 4 keer een SATA-connector waar de kabels van de zijkant worden ingestoken. Dat wordt gelukkig net niet geblokkeerd door de voeding. Maar let daar op als je een moederbord uitzoekt.
In de configuratie zoals hier beschreven kan er nog een 23 cm lange videokaart in. Dan zitten de kabels in een prop onder de voeding.