€ 1.047,87 bij bol Plaza

LG UltraGear 32GQ950-B Zwart Review

18 november 2022, laatste update op 19 november 2022, 482 views Rapporteer
Testpanel +1

Een stuk helderder en sneller dan een LG Ergo 32UN88A en doet kwa kleurweergave niet onder. Contrast blijft merkbaar achter en het scherm reflecteert veel licht. Het scherm heeft geen USB C aansluiting en de ingebouwde USB hub heeft slechts 2 downstream USB poorten.

Pluspunten

• Helderheid
  • Kleurweergave
  • Refreshrate en response time

Minpunten

• Contrast
  • Reflecties
  • Geen USB C aansluiting en slechts 2 downstream USB Hub 2 poorten

Ik heb zelf een LG 32UN88A (afgezien van kleur gelijk aan 32UN880) en was benieuwd hoeveel verschil een helder gaming scherm maakt. Ik heb beide schermen naast elkaar op mijn bureau gezet en tijdens werk overdag en gamen 's avonds vergeleken.

Het scherm is prima afgewerkt en ziet er ingetogen uit voor een gaming scherm. Het LED licht achterop is niet storend en kan uitgezet worden. De voet is van stevig metaal gemaakt, klikt heel eenvoudig aan het scherm vast en het scherm kan ik hoog genoeg zetten zonder er een extra boek onder te leggen. Er zit een USB hub (geen USB C) op het scherm, maar is beperkt tot 2 downstream poorten aan de achterkant. Wat ik ook een nadeel vind is dat het scherm om een bevestiging vraagt om tussen video inputs te wisselen. Het maakt het allemaal net iets lastiger om tussen een laptop en vaste pc te wisselen. De stick om het OSD te bedienen is gelukkig een stuk steviger dan die van het 32UN88A scherm.

Wat ik niet had verwacht is dat het kleurbereik minstens zo goed is als die van het 32UN88A scherm. Wat dan wel gelijk wel weer jammer is dat er geen standaard DCI-P3 kleurprofiel te kiezen is. Ik was het meest benieuwd naar of ik het verschil in responsetijd zou merken. En ja, zelfs rond de 60 fps is het scherm merkbaar sneller dan de 32UN88A. Daarnaast is het scherm is echt super helder. Dit is heel erg fijn als je overdag in een goed verlichte kamer werkt of spellen met HDR speelt. Echter het beperkte contrast en de reflecterende coating (reflecties van lampen) maken 's avond gamen op dit scherm minder ideaal. In dit geval zou ik verder zoeken naar een scherm met een hoger contrast.

Kortom als je kan leven met het beperkte contrast en de reflecterende coating is dit volgens mij een prima gaming scherm. Het scherm is ook het overwegen waard als je in een ruimte werkt met veel zonlicht. Ten opzichte van de 32UN88A ontbreekt natuurlijk wel de USB C aansluiting.

Heb jij ook een LG UltraGear 32GQ950-B Zwart?

Is de ventilator die in de monitor zit hoorbaar als het omgevingsgeluid verder heel laag is?
Ik weet het niet, maar ik heb mij er in ieder geval niet aan gestoord. Mijn computer is niet stil en ik had het grootste gedeelte van de tijd noise cancelling headphones op...
Is het contrastprobleem storend tijdens kijken van video content dat zich in donkere ruimtes afspeelt (horror games/films etc.)?
Het is niet veel meer storend dan andere goedkopere IPS schermen die ik hier heb staan, maar gezien de prijs had ik verwacht dat het scherm het beter zou doen.