Braun Series 5 50-W1200s Elektrisch Scheerapparaat Met Precisietrimmer, Wit Review
3 november 2022, laatste update op 3 november 2022, 640 views
Rapporteer
Product gekocht
Braun bevalt al zo'n 50 jaar (tja *1948) dus weer een Braun toen de laatste sneuvelde. Weer tevreden.
Pluspunten
- ligt goed in de hand
- scheert uitstekend: goed en snel
- relatief licht
- scheert op de accu
Minpunten
- geen beweegbare kop
- zou na elk gebruik schoongespoeld moeten worden (doe ik niet)
- scheerstof valt onder uit de kop
- tondeuze moet verwisseld worden met scheerkop, is niet geintegreerd
Gekocht als retourproduct in een veiling (BVA), kavel is gewonnen voor € 65 inclusief bezorgen + 1 jr. garantie, product was duidelijk niet gebruikt.
Scheren is echt individueel bepaald, hangt zeker ook af van het type haar wat je hebt, ieder heeft zijn voorkeur, de mijne is Braun, heb al veel types gehad tot tevredenheid.
Deze scheert anders dan mijn vorige (series 8000) en andere types hoewel de kop erg lijkt op het oude systeem, glijdt deze kop minder over de huid en dat is niet alleen omdat de kop niet beweegbaar is: de eerste keer was mijn huid rood, met minder druk en wat rustiger bewegen opgelost. Het scheren gaat gaat eigenlijk even snel als eerder.
Schoonmaken/spoelen deed ik altijd met een laagje alcohol 60% in een bakje en dan aan zetten, deze kan worden afgespoeld met water, gaat ook prima, drogen duurt wat langer, meestal haal ik de kop eraf en klop het even uit + even borstelen.
Je kan niet scheren als de stroom is aangesloten, veiligheidsmaatregel omdat het apparaat ook met natscheren gebruikt kan worden.
Omdat het apparaat relatief licht is hoop ik dat het valbestendiger is.
Vervang scheerblad/kop wel weer prijzig, rond € 30. No name vervanger van mijn vorige apparaat was , kon meteen in de prullenbak, waardeloos.
Samengevat: een goed scheerapparaat voor de Braun adept.