Nokia N8 Zwart Review

21 oktober 2010, laatste update op 21 oktober 2010, 252 views Rapporteer

Ik heb de Nokia N8 een week getest om kom tot de volgende plus en min punten: Plus punten: - Accu is zeer goed - Bereik is zeer goed - Netwerk ( 3G, wifi enz.) snel en goed - Scherm is duidelijk en scherp - Foto camera super mooie resolutie Min punten: Menu structuur slecht en onoverzichtelijk Als je denk ergens iets te vinden is het toch niet op die (logische) locatie. De knop links onder op het toestel heeft naar mijn mening niet echt een duidelijke functie. Je roept er namelijk het menu mee op maar net boven deze knop staat ook een knop (in het scherm) met de naam 'opties' . Deze laatste ben je geneigd heel vaak te kiezen i.p.v. die andere. Aan de zijkant van het toestel zit de activeringsknop. Dit is een schuifknopje welke heel...

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb de Nokia N8 een week getest om kom tot de volgende plus en min punten:

Plus punten:
- Accu is zeer goed
- Bereik is zeer goed
- Netwerk ( 3G, wifi enz.) snel en goed
- Scherm is duidelijk en scherp
- Foto camera super mooie resolutie

Min punten:

Menu structuur slecht en onoverzichtelijk

Aan de zijkant van het toestel zit de activeringsknop. Dit is een schuifknopje welke heel makkelijk verschoven kan worden bij het in de broekzak steken van het toestel. Ook wanneer het toestel in een jaszak of tas zit kan deze eenvoudig worden ge-activeerd. Er zit geen extra vergrendeling op in de software om dit te voorkomen.

De e-mail client synchroniseert met je account. Let er heel goed op dat als je de mail op je toestel verwijderd deze dan ook in je mailbox wordt verwijderd. En nee, dit is softwarematig niet anders in te stellen. Dit is ook bevestigd door Nokia helpdesk.

De wifi verbinding kun je niet uitzetten. Het is alles uitzetten (offline gaan met zowel 3G als wifi enz.) of alles aan. Bluetooth kan wel uit en aan worden gezet.

Als je een wifi punt hebt toegekend aan het toestel kun je deze later niet meer verwijderen/vergeten. Als je dus alleen gebruik wilt maken van 3G moet je uit het bereik van de betreffende wifi gaan.

De tekst invoer is verschrikkelijk. Als je gewend bent om met b.v. een HTC toestel meteen het qwerty toetsenbord te krijgen krijg je bij de N8 altijd standaard het telefoon toetsenbord. Je kunt hier dus alleen maar tekst invoeren op de oude manier zoals bij een mobiele telefoon. 3x 2 voor de c ... wachten 2x 4 voor de h ... enz. Als men het toestel kantelt dan komt het qwerty toetsenbord te voorschijn. Helaas moet je dan wel altijd met twee handen werken. Niet altijd prettig als je b.v. een drankje in je hand hebt ;)

Daarnaast is het zo dat de N8 gebruik maakt van een apart tekst invoer scherm. Dit scherm komt steeds naar voren wanneer men ergens tekst in wil voeren. In de browser balk kan men niet gewoon tekst invoeren, hiervoor komt dus ook altijd een apart invoer scherm naar voren. Ben je auto tekst invoer gewend waarbij je maar 2 letters hoeft in te vullen zodat daarna de complete (eerder bezochte) URL meteen in beeld komt dan werkt dit behoorlijk irritant. Je moet namelijk steeds switchen tussen het invoerscherm en het programma.

Webbrowser is geheel onlogisch. De menu structuur en zowel de bediening. Als ik de browser wil afsluiten moet ik eerst het menu oproepen en dan weer een keuze maken en dan pas komt de optie afsluiten. Dit komt overigens ook vaak bij andere applicaties voor.
Door de hoekige vormgeving is het geen fijn toestel om mee te nemen in je broekzak. Ook het gewicht speelt hierin mee.

Natuurlijk kan het software gedeelte nog worden ge-update en dit verwacht ik ook wel (zeker weten doe ik het niet).

Ik heb de N8 weer terug gestuurd omdat hij mij slecht bevalt.

Heb jij ook een Nokia N8 Zwart?

Als naar de reacties (en filmpjes) kijk, komen er ontzettend veel uit het grote buitenland.
Er zijn er nog niet zoveel in nederland lijkt mij?!