Shelly Plug S 1-pack Review

31 oktober 2022, laatste update op 31 oktober 2022, 821 views Rapporteer

Prima product om de eerste stappen te zetten in energiebesparing en niet afhankelijk te zijn van de cloud, zonder dat je de plug hoeft te hacken/flashen.

Pluspunten

• betrouwbaar
  • energiemeter in de plug
  • te gebruiken zonder cloud
  • werkt prima met homeassistant

Minpunten

• alleen een wifi variant

Voor mij is deze productlijn een makkelijke en laagdrempelig manier om met domotica en energiebesparing te starten, zonder in het zware tweaker werk te komen. Dat kan natuurlijk wel maar in combinatie met gezin en andere hobbies wilde ik vooral snel een oplossing zonder te hoeven knutselen. Het levert in ieder geval snel leuke inzichten en besparingen op.

Doel is dat iedereen het hier betrouwbaar kunnen bedienen.

Het product biedt gelukkig wel die mogelijkheden zodat er in de toekomst nog prima kan worden getweaked 8-) .

Er is geen hoog hobby gehalte nodig om veilig en binnen de eigen omgeving te blijven. Inmiddels draaien ze in het eigen wifi netwerk in combinatie met home assistant. Wifi dekking lijkt "nog" geen probleem. Een variant met extra connectie mogelijkenheden als BT, zigbee of Z-wave zou in de toekomst mooi zijn.

Ik heb er meteen 2 gekocht maar 1 terug moeten sturen ivm kortsluiting na een maand gebruikt. prima service en vervanging.

Heb jij ook een Shelly Plug S 1-pack?