:strip_exif()/m/695084/1OP9PNopQKBE8UtXuJzBRJERSF75k34yBLf1llLOqKDvcs8Th3.gif?f=620xauto)
Deze Fritz!Dect 302 gekocht om de thuiswerkkamer, die soms wel en vaak niet warm moet zijn, wat flexibeler te kunnen verwarmen en uiteraard niet te verwarmen als ik niet thuis ben.
Hij komt keurig in een doosje met enkel Duitstalige handleiding, maar goed, duidelijk genoeg. Drie batterijen zitten er al in.
Voor het monteren even op de connect knop van de router, een druk op de 302 en dan verbinden. Dat is alles.
Dan met de waterpomptang de oude thermostaatknop eraf en deze erop, 5 minuten werk. Let wel even op het merk, niet alles zal passen.
Intussen, als ik aanlog op de router onder kopje Smarthome is de 302 radiatorknop aanwezig en zet ik er een weekschema in, eenvoudig te doen met een laag-niveau (hier 15 graden) en een aan-(comfort)niveau (19.5 graad) in te delen over alle tijden en dagen van de week.
Op de fritzbox en de app kun je dan ook de temperatuur volgen.
Dan als laatste de mobiele app installeren, en jawel de radiatorknop kan bediend worden. in stapjes van een halve graad. Ik zie de instelling alleen nog niet verschijnen op 302 display. dat verrast me enigszins, een minuut of wat later, dan komt ie alsnog, er zit een vertraging in van 4 minuten, blijkbaar om stroom te besparen. De app staat het toe om ook mobiel vanaf een willekeurige plek de temperatuur aan te passen. Voor als de kat laat weten dat het te koud is.
De 302 laat zich op de radiatorknop ook bedienen, als je afwijkt van het schema, dan houdt hij die manuele instelling vast tot het volgende schakelmoment. Heb er dus voor de zekerheid op elke einde werkdag even een uitschakelmoment tussen gezet om te voorkomen dat ie 's nachts aan blijft na een handmatige aanpassing.
Al met al een eenvoudig en degelijk apparaat en weer een aanwinst in het verlagen van gasverbruik.
Handig is ook dat je de afleesrichting kunt veranderen naar alle vier de kanten, dus zo instellen dat ie goed leesbaar is. De batterij staat na een maand nog op 100%, dus daar gaan we de winter wel mee doorkomen.
Blij mee.
Wensen? Jazeker:
Ik werk onregelmatig thuis, maar dat weet ik wel altijd al van te voren. Ik zou een eenvoudige manier willen om een weekschema vooraf (maandag of zondag) in te zetten, zonder dat het standaardschema aangepast moet worden.
Ik moet er nu toch weer elke dag dat ik niet thuiswerk, zelf aan denken om hem uit te zetten door een vakantiedag in het apparaat te zetten.
De programmeerfunctie in de fritzbox is leuk, maar beperkt. Ik zou bijvoorbeeld het verwarmingsschema willen koppelen aan het feit of mijn laptop verbonden is aan het thuisnetwerk (filter op mac adress?)
Geofencing gaat me dan weer te ver, dat ik in de buurt van het huis kom wil niet zeggen dat die specifieke kamer warm moet worden.